Ausztria
ÉLŐ
Törökország

Letartóztatták az antifa banda több tagját

Vágólapra másolva!
Egy, akár 15 fős banda pár nap alatt összesen 8 embert támadott meg Budapesten. Hirtelen, hátulról rontottak rá az áldozataikra, majd maszkban, viperával és kalapáccsal ütötték őket, és elmenekültek. Mint kiderült, a támadók a ruhájuk miatt támadtak rá az emberekre. Úgy gondolták, hogy jobboldali nézetűek, és a kitörés napjára jöttek Budapestre. A rendőrök eddig a banda négy tagját fogták el, a bíróság most három támadót letartóztatott.
Vágólapra másolva!

A banda összesen 4 bűncselekményt követett el Budapesten. Először február 9-én egy 7-8 fős csapat támadt rá 3 lengyel turistára a Fővám téren. Közülük ketten súlyosan megsérültek.

Másnap Gazdagréten vert meg egy 8 fős banda egy férfit, aki éppen munkába tartott. Hátulról rontottak rá, viperákkal ütötték és gázspray-vel is lefújták.

Ugyanezen a napon, az 5. kerületi Bank utcában egy magyar pár tartott hazafelé egy koncertről, amikor öten rájuk támadtak. A férfi súlyosan megsérült.

Valamivel később, az 1. kerületben egy német párt támadtak meg.

Fotó: Szabó Gábor/Origo - Origo

A rendőrök azonnal nyomozni kezdtek az ügyben. Kiderült, hogy a ruháik miatt támadhatták meg pont ezeket az embereket a banda tagjai. Terepmintás vagy fekete ruhában voltak, bakancsot vagy bomber dzsekit viseltek.

Ezek miatt a támadók jobboldali beállítottságúnak gondolták őket, és azt feltételezték, hogy a kitörés napja miatt öltöztek fel így.

A rendőrök eddig 4 bandatagot fogtak el, egy magyar nőt, egy német férfit és egy nőt, valamint egy olasz nőt. Közösség tagja elleni erőszak miatt indítottak ellenük eljárást.

Az ügyészség javaslatára a bíróság letartóztatta az olasz, valamint a magyar nőt és a német férfit.

A német nő esetében bűnügyi felügyeletet rendelt el, neki minden héten e-mailben kell jelentkeznie a rendőrségen. Az ügyészség a bűnügyi felügyelet ellen fellebbezett, mert szerintük a német nőt is le kellene tartóztatni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről