A magyar embereket támadja az amerikaiak plakátkampánya: a magyarok 91 százaléka békét akar

conflict TOPSHOTS Horizontal orosz ukrán háború
Ukrán tüzérek készülnek egy L119 tarackból tüzet nyitni az orosz állások felé a Luhanszk régió frontvonalánál
Vágólapra másolva!
Ahogy azt megírtuk, az amerikai nagykövetségen keresztül amerikai kormányzati pénzből plakátkampányt indítottak Magyarországon, melynek célja, hogy rákényszerítsék Magyarországot, hogy belépjen a háborúba. A plakátkampány azonban szembemegy a magyarok akaratával: a Századvég márciusi felmérése szerint a magyar emberek 91 százaléka békét akar. 
Vágólapra másolva!

Elsöprő többség áll a háború azonnali, kompromisszumos lezárása mellett

A felmérés rávilágított, hogy Magyarországon társadalmi konszenzus alakult ki a fegyveres konfliktus mielőbbi lezárása, a harci műveletek azonnali beszüntetése mellett. Megállapítható, hogy

a magyarok 91 százaléka szerint az orosz–ukrán háborúnak azonnal véget kellene vetni, és tárgyalóasztalhoz ültetni a feleket.

Azoknak az aránya, akik úgy látják, hogy a fegyveres konfliktust Vlagyimir Putyin legyőzéséig folytatni kell, mindössze 7 százalékra tehető.

Ukrán tüzérek Bahmut közelében Forrás: AFP/Aris Messinis

A háború mihamarabbi lezárásának magas társadalmi támogatottsága többek között arra vezethető vissza, hogy a megkérdezettek 62 százaléka úgy véli, hogy végül egyik fél sem jöhet ki győztesen a háborús konfliktusból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről