A kegyetlen Vas vármegyei szülők halálra kínozták a beteg 2 éves gyereküket

Vágólapra másolva!
Egy Vas vármegyei házaspárnak 5 gyereke volt, akiket elhanyagoltak. A legjobban a legkisebbet, a kétéves gyereküket kínozták, többször megverték, nem foglalkoztak a betegségével és nem kapott rendesen enni. A gyerek végül belehalt a betegségébe.
Vágólapra másolva!

A házaspár együtt élt az 5 gyerekükkel, az anya ekkor volt terhes a hatodik gyerekkel. A szülők elhanyagolták a gyerekeket, estére az 5, 4, 3 és 2 éves gyerekeket egy szobába zárták, ahol egy 160x200 cm-es ágyban aludtak, és csak reggel engedték ki onnan őket. 

Nem takarították rendesen azt a szobát, ezért az televolt szeméttel, rothadó ételmaradékkal, vizelettel és széklettel. 

A 2019 augusztusában született fiuk szellemi és testi fejlődése egyre jobban romlott, ezért egyre jobban ki volt szolgáltatva a szüleinek. Gyakran az ágyról leesve, pucéran töltötte az éjszakát a padlón. 

Sad,Child,Suffering,From,Depression,Sitting,Alone,In,Corridor,Feeling
Képünk illusztráció 
Fotó: Bricolage / Shutterstock

A szülők vele voltak a legagresszívabbak, előfordult, hogy a nő belerúgott a földön fekvő kisfiúba. A gyerek nem tudott önállóan, szilárd táplálékot enni, ennek ellenére a szülők nem etették rendesen. 

A már ülni sem tudó, legyengült gyereknek gennyes tüdőgyulladása lett, de a szülők nem vitték orvoshoz. Emiatt 2022 februárjában, az egyik éjjel meghalt. Ezt a szülők csak másnap 10 órakor vették észre. 

A Szombathelyi Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kiskorú veszélyeztetése miatt az anyát 18, az apát pedig 16 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint eltiltotta őket minden olyan foglalkozástól, ahol gyerekekkel léphetnének kapcsolatba. Az ítélet fellebbezések miatt nem jogerős – írja a Győri Fellebbviteli Főügyészség. 

Az Origo korábban megírta, hogy egy anya a hidegben tartotta hat gyerekét, egy kisbéri anya elhanyagolta a gyerekeit, egy tatai nő pedig napokra magukra hagyta a gyerekeit. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!