15 éves fiú lopott el egy autót Kecskeméten, majd az árokba hajtott vele

Vágólapra másolva!
Egy 15 éves kamasz rendszeresen lop Kecskeméten, ezúttal viszont egy autót sikerült eltulajdonítania, amivel aztán egy út melletti csatornába hajtott.
Vágólapra másolva!

2024 áprilisában és májusában több olyan bűncselekmény is történt Kecskeméten, amik egy 15 éves kamasz számlájára írhatóak. A fiút a helyi rendőröknek egy széles körű nyomozás során sikerült beazonosítaniuk.

A kamasz rövid idő alatt három biciklit zsákmányolt, valamint két autót is feltört, amikből különböző értékeket lovasított meg. 

A fiatal a lopások során szintet lépet, ugyanis a kecskeméti vasútállomás parkolójából egy autót vitt el, amivel egészen Izsákig jutott. Egy út melletti csatornába hajtva otthagyta a kocsit, amit a kiskőrösi rendőrök meg is találtak. A fiúval szemben lopás miatt indult büntetőeljárás – számolt be a Police.hu

Az ellopott autó Fotó: police.hu

Nemrég pedig egy 14 éves fiú lopott chipset egy romhányi fesztiválon.

Lopás miatt felelhet az a 14 éves fiú és társa, egy 30 éves férfi, akik egy lakóhelyükön megrendezett fesztiválon alkoholt és chipset loptak az egyik sátorból. A kamasz ezenkívül összetörte a több mint százezer forint értékű pénztárgépet, és ellopta nagynénje ékszereit, melyekből többet el is adott.

A 30 éves férfi és a 14 éves kamasz tavaly júniusban éjjel egy romhányi fesztiválon egy vendéglátó sátorból összesen

92.380 forint értékben loptak egy rekesz sört, egy rekesz energiaitalt, emellett rumot, pálinkát, likőrt, viszkit, és két karton csipszet. A kamaszfiú ezután az üres pénztárgépet szándékosan összetörte.

A lopott holmikat a helyszín közelében, egy bokros részen rejtették el, melyeknek egy részét megtalálták, így a kár részben megtérült. A pénztárgép tönkretételével további 107.950 forint kárt okoztak a tulajdonosnak.

A fiatal néhány nappal később nagyszüleinél volt, ahol az egyik szobából

ellopta nagynénje aranyláncait, karkötőjét, pecsétgyűrűjét és medálját, melyekből az egyik láncot és a gyűrűt 45.000 forintért eladta.

A rokonának okozott 115.600 forint kárból 41.080 forint a mai napig sem térült meg. A 14 éves fiúnak lopás és rongálás, idősebb társának lopás miatt kellett felelnie.



 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről