A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mindent tudnak a fényre sötétedő lencsék

Fotó: Essilor
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A sok monitor előtt végzett munka és okoseszköz miatt egyre gyakoribb panasz a fényérzékenység. Ezért is keresik mind többen a speciális védőrétegekkel ellátott szemüveglencséket.  

A fényre sötétedő lencsék ma már egyáltalán nem divatjamúltak, a megszokott barna vagy szürke szín mellett trendi lila, kék, borostyánszínű, sőt tükrös kivitelben is kérhetők a Trend Optika üzleteiben. Nem igaz ma már az sem, hogy ezek a lencsék csak lassan reagálnak a fényviszonyok változására, a mai, sokadik generációs szemüveglencsék már pillanatok alatt lekövetik helyzetet. A lencsék színének intenzitása a napfény erősségétől függően változik, így folyamatosan viselhetők, ami sokkal kényelmesebb, mintha cserélgetni kellene a hagyományos és a napszemüveget. Kontrasztfokozó hatásuknak köszönhetően pedig minden fényviszonyok között a tiszta és éles látás élményét kínálják, kül- és beltéren egyaránt.

Fotó: Essilor

A Trend Optikában 19 színben elérhető Essilor Transitions  fényre sötétedő szemüveglencsék teljes körű UV-védelmet nyújtanak, megszűrve a napsugárzás káros UV-sugarainak 100%-át. Emellett a minőségi lencsék beépített kékfény elleni védelemmel is rendelkeznek, a szem számára kevésbé megterhelővé téve a monitor előtti munkát. Így a szemüvegünk mindent tudhat egyben, a szükséges látáskorrekciótól az UV-védelmen át a kékfény-szűrésig. Ezek a speciális bevonatok lencsénként nagyjából 20 ezer forinttal jelentenek nagyobb kiadást, mint egy „sima” szemüveglencse esetében, de a plusz védelem megéri ezt a többletkiadást. 

Ahogy minden szemüvegnél, úgy a fényre sötétedő lencsék esetében is próbálgatni kell, melyik a legkényelmesebb számunkra, hiszen az emberek egyedi érzékenysége más és más. Ezért is érdemes neves optikában, például a Trend Optikában vásárolni, ahol szakember segít megtalálni a tökéletes szemüveget, elvégre hosszú távú befektetésről van szó… 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!