Szétszedte a Trabantot, majd kitolta az útra a tatabányai férfi - videó

Vágólapra másolva!
Több százezres kárt okozott egy részeg férfi, aki egy tatabányai parkolóban esett neki egy Trabantnak, amit miután megrongált, kitolt az útra, hogy akadályozza a forgalmat.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint az részeg férfi 2022. december 30-án, egy tatabányai parkolóban egy Trabantot megrongált. A férfi az autó motorház tetejét meghajlította, a motortérben a kábeleket kitépte, a bal első ajtót megpróbálta letörni, annak külső részét betörte, továbbá az utastérben több alkatrészt letört. Ezzel összesen 293.500 forint kárt okozott.

A férfi az utastérből a Trabant forgalmi engedélyét és az autó tulajdonosának a személyes tárgyait is kidobálta, így a forgalmi engedély egy tócsában elázott, és teljesen olvashatatlanná vált.

Ezután úgy döntött, hogy a kocsit kitolja az úttest közepére. 

A terve sikerült, az autó az út közepén állt, ezáltal veszélyeztette az úttesten közlekedők életét, testi épségét.

Az ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntette, rongálás vétsége és közokirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat, és a vádiratban indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetett férfit börtönbüntetésre és közügyektől való eltiltásra ítélje.

Május elején Debrecenben is megrongáltak több autót. Az egyik autó tulajdonosa arról számolt be, hogy a május 1-ről 2-re virradó éjszakán valaki sósavval öntötte le az autójukat, kiszúrta annak kerekét.

Szörnyű fotók jelentek meg több megrongált autóról a Debrecenben Hallottam nevű Facebook-csoportban. Az egyik jármű tulajdonosa a bejegyzésben azt írta, a május 1-ről 2-re virradó éjszakán valaki sósavval öntötte le a Késmárk utcán parkoló autójukat, és még a kerekét is kiszúrta 

- írta meg a haon.hu.

az Opel egyik sárvédője például nagy területen teljesen felhólyagosodott.

A bejegyzésben azt írják, további négy autót rongáltak még meg. Az Opel tulajdonosa úgy fogalmazott, két kisgyerekük van, hatalmas kárt okoztak ezzel nekik.

A Debreceni Rendőrkapitányság a történtekkel kapcsolatban rongálás bűntett elkövetése miatt folytat eljárást

Tavaly ilyenkor majdnem pont ugyanez történt meg a városban. Nemrég szintén több autót tett tönkre egy részeg migráns Kecskeméten. 2021-ben egy tomboló lány rongált meg járműveket Kazincbarcikán, egy férfi pedig biztosítótűvel karcolt meg autókat

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről