Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Balos bűnfészek Zamárdiban: Megtaláltuk Trippon Norbert nyaralóját!

Vágólapra másolva!
Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy Zamárdi egyik legdrágább részén, egy festői villában pihen a parkolási korrupcióba keveredett, MSZP-s országgyűlési képviselő, Molnár Zsolt. Az Origo most azt is kiderítette, hogy Molnár telekszomszédja a korábbi fővárosi helyettese, a házfelújítása kapcsán korrupciós botrányba keveredett polgármester-jelölt, Trippon Norbert. Azazhogy mégsem. Hiszen a villa tulajdonosai – legalábbis papíron – Trippon szülei. Vajon az újpesti gyurcsányista alpolgármester egyre gigantikusabb korrupciós botrányával függ össze az újabb nagy értékű ingatlan megszerzése is?
Vágólapra másolva!

A tulajdoni lapokról kiderült, hogy a Molnár család és a Trippon család telke korábban egy telek volt, és ugyanazon tulajdonosé, bizonyos C. Tiboré volt a nagy ingatlan. Az építési vállalkozó aztán három részre osztotta az eredeti telket, amelyre aztán több, ránézésre is hasonló házat épített. A megosztott telek egyik harmadát Molnár Zsolt édesapja, a másik harmadát pedig Trippon Norbert (szülei) szerezték meg. Jó eséllyel csak papíron.

Ahogy azt korábban megírtuk: Molnár Zsolt később megörökölte apjától az ingatlant. Trippon Norbertnek viszont papíron nincs semmi köze a „szülei villájához”.

Hogy ugyanaz volt az építtető, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ugyanaz a stílusa, színe is a két háznak. A Trippon-féle ingatlan tulajdoni lapja szerint az 1352 négyzetméteres telken két különálló ház van, amelyikből az egyik ház a Trippon szülők tulajdonában van.

Megj.: Felül Trippon család, alatta Molnár Zsolték ingatlana

Jól fizetett tesitanárok

Az ingatlan Zamárdi drága részén, néhány száz méterre a strandtól található. Az utcában lévő, hasonló nagyságú ingatlanok több százmillió forintra rúgnak. 

A történet azért is gyanús, mivel az 1950-ben és 1952-ben született Trippon szülők már jócskán nyugdíjasok, és egy korábeli újságcikkekből az is kiderül, hogy egész életüket testnevelés tanárként élték le egy Hajdú-Bihar megyei kisfaluban, Körösszegapátiban. Így valószínűtlen, hogy megengedhettek volna maguknak egy több száz milliós villát.

Megnézve a Trippon szülők bejelentett lakcímét, az egy jóval szerényebb életvitelt feltételez. 

Így nem kellett bevallani

A Trippon család nyaralójánál ugyanaz lehetett a trükk, mint Molnár Zsoltéknál: az alpolgármester ráíratta a szüleire a nyaralót, mert így azt nem kell szerepeltetni a vagyonnyilatkozatában. 

Érdemes megjegyezni, hogy Trippon az újpesti villát is a feleségére íratta. Ebből az következik, hogy az újpesti DK-s polgármester-jelölt nem sajnálja sem a feleségét, sőt még a szüleit sem belekeverni a sötét ügyleteibe, hogy a saját bőrét menthesse.

A Molnár és a Trippon szülők ugyanabban az évben tettek szert az ingatlanokra, így a vásárlást is összehangolhatta a két politikus. 2016-ban aztán Molnár Zsolt megörökölte édesapjától az ingatlant, így már az a nevén szerepel.

https://cdn.origo.hu/2024/04/zEfzIgRNMGTrFozb6Ln8WnNHk-0LzJs8ZoAFoSbQ2pc/fit/647/688/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FkNjk4MWFiYTMzZDQ1MmQ5MzFlZGU3NTk1MWM0OWE0.jpg

Trippon Norbertnek viszont továbbra sincs papíron semmilyen érdekeltsége a zamárdi házban, vagyonnyilatkozatában az nem szerepel. Ez a helyzet azért is vált kifejezetten gyanússá, mivel a szomszédban lévő Molnár Zsolt mentelmi jogát, 40 millió forint kenőpénz elfogadásának gyanúja miatt néhány hete felfüggesztették. 

A két politikus barátsága hosszú időre tekint vissza. Úgy tudjuk, hogy egy időben Trippon ugyanabban az ügyvédi irodában volt gyakornok, ahol Molnár dolgozott, majd később szorosan együttműködtek a fővárosi MSZP-ben, hiszen míg Molnár Zsolt elnök, addig Trippon alelnök volt.

Adódik a kérdés, hogy miért lehetett szükséges eltitkolni ezt az ingatlant Tripponnak? Miért nem lehetett nyíltan felvállalni a nyaraló meglétét? Na meg miből telhetett újabb, több százmilliós ingatlanra az alpolgármesternek, pláne, hogy közben családi házat is vásárolt és felújított. 

Hetek óta gyűrűzik Trippon korrupciós botránya a családi ház felújítása körül

Azért is rendkívül kínos az újabb, drága ingatlan előkerülése a DK polgármester-jelöltjének, Trippon Norbertnek, mivel most már több hete a lakásfelújítása körüli korrupciós botrány határozza meg a közbeszédet. A sajtóban megjelent hírek és egy kiszivárgott vallomás szerint, Trippon Norbert az Újpestről sok százmilliós megbízást elnyert SZIN-KER Kft-vel újíthatta fel ingyen az újpesti házát, majd egy másik cég beékelésével, fiktív számlákkal lepapírozhatta azt. 

tripponnorbert

A Magyar Nemzetnek interjút adó Kosik Kristóf ügyvéd elmondta, hogy a korrupción kívül, pénzmosás és adócsalás gyanúja is felmerülhet. Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő vesztegetés gyanújával feljelentést tett az ügyben.

Ezek után kérdésként merül fel, hogy a családi nyaraló milyen körülmények között kerülhetett a Trippon-családhoz? Azt is körbelengi vajon a korrupció szele?

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről