Megszólalt a verőcei hajóbaleset túlélője

Hajóbaleset, Verőce
Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Egy Magyarországon élő olasz férfi a verőcei hajóbaleset egyetlen túlélője, aki a motorcsónakon utazott. A férfinek halálfélelme volt, azt mondta, egy darabig élvezték, hogy cikáznak a vízen, de később többen is félni kezdtek a halálcsónakban.
Vágólapra másolva!

Mint ahogy több cikkben írtunk róla,  halálos hajóbaleset történt a Dunán május 18-án éjjel, amikor egy szállodahajó motorcsónakkal ütközött Verőcénél. A motorcsónakban egy buliból hazatartó társaság volt, összesen nyolcan. Az eddigi információk szerint a motorcsónak vezetője ittas lehetett, így indokolatlan irányváltásokkal, a folyó teljes szélességét kihasználva manőverezett, majd nagy sebességgel hajtott neki az automata vezérlésű szállodahajónak.

Az ütközést csak egy ember élte túl, egy Magyarországon élő olasz férfi. A Magyar Nemzet azt írta, a férfi nem sokkal a balesetet megelőzően ismerte meg a motorcsónak utasait, akik felajánlották neki, hogy elviszik Nagymarosról Vácra. 

A legújabb információk szerint a férfi a motorcsónak hátsó részében állt a baleset pillanatában, kulcscsont- és arccsontsérülést szenvedett, de sérülten is ki tudott úszni a partra. A kórházból már kiengedték, a rendőrök pedig azóta kihallgatták, ezen a férfi azt mondta, hogy

egy darabig élvezték, hogy cikáznak a vízen, de később többen is félni kezdtek, ám hiába kérték a motorcsónak vezetőjét, hogy lassítson.

A férfinek is halálfélelme volt.

Mint ismert, a motorcsónak hét utasa meghalt az ütközés következtében, közülük öt embert a rendőrség napokig keresett, de a hét elején megtalálták az utolsó áldozatot is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről