Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Elütöttek egy biciklist Kecskeméten, majd a sofőr elmenekült

Vágólapra másolva!
Elgázolt egy biciklist egy férfi Kecskeméten, majd ahelyett, hogy segítséget nyújtott volna, gyorsan továbbhajtott, később azonban kiderült, hogy miért. A rendőrség nem sokkal később elfogta a férfit, akiről kiderült, hogy nincs jogosítványa.
Vágólapra másolva!

A vád szerint a kecskeméti férfi 2023. augusztus 25-én kora reggel szürkületi látási viszonyok között közlekedett az autójával Kecskemét lakott területén, majd egy útkereszteződésben úgy kanyarodott balra, hogy nem adott elsőbbséget a szemből érkező és egyenesen továbbhaladó, szabályosan közlekedő biciklisnek. 

Emiatt összeütköztek, a biciklis pedig az úttestre esett.

A balesetet okozó sofőr azonban – bár észrevette az ütközést és az autója is összetört – nem állt meg, hanem továbbhajtott a helyszínről anélkül, hogy segítséget nyújtott volna az úton fekvő, sérült férfinak. 

A kecskeméti nyomozók néhány órán belül azonosították a sofőrt, akiről azonban kiderült, hogy sosem szerzett jogosítványt.

A baleset következtében a biciklis teste tele lett zúzódásokkal és horzsolásokkal, amelyek nyolc napon belül gyógyultak.

Az ügyészség az autóst a segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő – a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett – bűntettével vádolja, és ezért vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés, valamint a vezetéstől való eltiltás indítványozza.

Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A baleset helyszíne. Fotó: Magyarország Ügyészsége

 

Tavaly júniusban pedig halálra gázoltak egy biciklist Óbudán. A 46 éves férfi szabályosan haladt a kerékpárúton, de az egyik kereszteződésben egy autós nem adta meg neki az elsőbbséget. 

A sofőr átment a biciklin, a férfi a kocsi elé zuhant,

ami több métert tolta maga előtt, mielőtt megállt - írja a Tények.

A biciklis nem viselt védősisakot, kórházba vitték, de az életét már nem tudták megmenteni.

Márciusban pedig egy biciklis és taxis között alakult ki szócsata Budapesten.

A kamerás autó balra kanyarodott egy olyan egyirányú utcában, ahol szemből szabályosan érkezhetett kerékpáros. Ettől függetlenül a kereszteződés egyenrangúnak számít, ezért a kamerás autóban ülő taxis a jobbkéz-szabályra hivatkozva számon kérte a kerékpárost, aki egyébként hozzáért az autóhoz a kereszteződésben.

A szóváltás ekkor kezdődött el. A kerékpáros hajthatatlan volt abban a kérdésben, hogy a jobbkéz-szabály vonatkozott-e rá. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről