Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Árpád hídi horrorbaleset: kiderült, kik haltak meg a balesetben

Vágólapra másolva!
Szerdán, késő este egy bedrogozott férfi ellopott egy taxit, majd a forgalommal szemben felhajtott az Árpád hídra. Ott frontálisan ütközött két autóval. A balesetben három ember halt meg, a tragédiát okozó férfi is. Rajta kívül a Fidelitas tagja, Bajkó Ervin és párja haltak meg a karambolban.
Vágólapra másolva!

A bedrogozott férfi a III. kerületben lépett oda egy taxis nőhöz, majd hirtelen beszállt az autójába és elhajtott. A lopott taxival felhajtott az Árpád hídra, szemben a forgalommal. Már a felhajtón nekiment egy autónak, azonban ekkor még tovább tudott hajtani. 

A férfi nem állt meg, nagy sebességgel hajtott a hídon, szembe a forgalommal. Nagyjából a híd közepén összeütközött két autóval, egy Suzukival és egy másik taxival. A balesetben három ember meghalt, köztük a bedrogozott férfi. 

Mint ahogy kiderült, rajta kívül

 a 34 éves Bajkó Ervin, a Fidelitas tagja, valamint az élettársa, a 32 éves Szeleczki Mónika halt meg a balesetben.

Korábban mindketten a Rákóczi Szövetség tagjai voltak. 

A vétlen taxis súlyosan megsérült a balesetben, a három utasát is a mentők vitték kórházba. 

Ahogy azt korábban megírtuk, a balesetet okozó férfi a baleset napján az utcán tántorogva sétált, zavartan viselkedett, ezért a helyiek kihívták a rendőröket, akik bevitték őt. A férfinél kábítószert találtak, és a teszt kimutatta, hogy be van drogozva. A férfi kihallgatásán ezt be is vallotta. Ezután elengedték a rendőrök.

A vétlen taxist sokáig az intenzív osztályon kezelték, az állapota jelenleg is súlyos, de stabil, túl van az életveszélyen. Az egészségi állapota miatt valószínűleg jó ideig nem fog kocsiba ülni, de a megélhetését is jelentő autója összetört. A taxisok egy gyűjtést indítottak neki, valamint annak a nőnek is, akinek a taxiját ellopta az ámokfutó.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A balesetről a rendőrök egy videót is közzétettek. Ezen jól látszik, hogy a Suzukiban ülőknek esélye sem volt a túlélésre. 

Az Origo megkeresett egy közlekedési szakjogászt, aki arra a kérdésünkre, hogy a férfit miért engedték szabadon ezt a választ adta: 

Valószínűleg csak csekély mennyiségű kábítószer volt a férfinál, és a rendőrök azt állapították meg, hogy nem állt fenn a bűnismétlés és elrejtőzés veszélye. Ezért nem vették őrizetbe

- nyilatkozta Dr. Bátori-Kallós Korinna, ügyvéd és közlekedési szakjogász.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről