Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Lezárult a csecsemőgyilkos ápoló pere

Vágólapra másolva!
Kedden lezárult a manchesteri koronabíróság folytatott háromhetes tárgyalás után a csecsemőgyilkosságért már tavaly elítélt Lucy Letby pere, ahol most gyilkossági kísérlet miatt került a vádlottak padjára. A tanúk padján felszólalt egy édesanya is, aki azt mondta, hogy örül annak, hogy Letby soha többé nem fog ártani egy gyereknek se.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a 34 éves herefordi Lucy Letbyt 2023 augusztusában elítélték hét csecsemő meggyilkolásáért és megvádolták hat másik csecsemő gyilkolássági kísérletével. Az egykori újszülöttápoló a csecsemőgyilkosságokat a Countess of Chester kórházban 2015 júniusa és 2016 júniusa között követte el. 2023-ban az esküdszék 22 napig tanácskozott, mielőtt meghozta az ítéletet.

Letby pere 2024 júniusában folytatódott a manchesteri bíróságon, ahol a gyilkossági kísérlet vádjával kellett szembenéznie.

A 34 éves Letbyt kedden bűnösnek találták abban, hogy megpróbált megölni egy koraszülött csecsemőt kevesebb mint két órával azután, hogy 2016. február 17-én megszületett. Lucy Letby a vádlottak padján azt kiabálta, hogy 

Ártatlan vagyok! 

miután a bíró újabb életfogytiglanra börtönre ítélte. James Goss bíró, így a 15. életfogytiglani börtönbüntetést szabta ki az egykori csecsemő ápolóra. Letbyt a manchesteri koronabíróság háromhetes tárgyalása után ítélte el a hetedik, K-baba néven ismert csecsemő gyilkossági kísérletéért. A bíró elmondta, hogy a csecsemő 15 hetesen, mindössze 692 grammal született és lélegeztetőgépen volt. 

Letby pedig megbabrálta a lélegeztetőgépet, és a K-baba néven emlegetett csecsemő 3 nappal később meghalt. 

Az ítélethirdetéskor Letby egyenesen ülve maga elé bámult, amikor a bíró odafordult hozzá és azt mondta:

lelkiismeretes, szorgalmas, magabiztos és profi nővér volt ... ami lehetővé tette számára, hogy gyanú nélkül árthasson a csecsemőknek.

A bíró elmondta, hogy egyedül ő tudhatja, hogy miért tett ilyen szörnyű dolgokat, és az ügyben egyszerűen nincs enyhítő körülmény. A könnyeivel küszködve a K-baba édesanyja elmondta, hogy a baba elvesztése az életük minden területére hatással volt, tönkretette a kapcsolataikat, a barátságaikat és a karrierjüket is. 

Vajon kapunk-e a választ arra, hogy miért tett ilyen szörnyű dolgokat, és vajon olyan ítélet születik-e majd, amit szeretnénk? Vajon ez valóban békét és lezárást hoz majd nekünk?

- szegezte a kérdést az édesanya az esküdteknek. Majd így folytatta: 

Azonban te, Lucy Letby, soha többé nem fogsz bántani gyerekeket, és soha nem lesz meg az a kiváltság és öröm az életedben, amit csak a gyerekek adhatnak

- írja a Guardian.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről