Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Egymillió Találkozás Napja: elsöprő, a világon soha nem látott Fidesz-kampányhajrá jön ma

Vágólapra másolva!
Mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje, de a győzelemért még egy utolsó, nagy erőfeszítésre van szükség - mondta Orbán Viktor néhány napja. Ma a Fidesz ötvenezer aktivistája egy nap alatt egymillió embert fog személyesen felkeresni és a választásra buzdítani. A mozgósításban Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor június 5-én Dabason járt EP-választási kampánykörútján. A miniszterelnök ezzel kapcsolatban a közösségi oldalán is megosztotta gondolatait. A Fidesz elnökét Kőszegi Zoltán polgármester fogadta, majd tárgyalást folytattak több térségbeli település polgármesterével. 

A Békemeneten ismét kiderült,

mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje

– hangsúlyozta a Orbán Viktor a dabasi választókkal találkozva. De a győzelemért még egy utolsó, nagy erőfeszítésre van szükség – tette hozzá.

Orbán Viktor, miniszterelnök, dabas, országjáró út, 2024.06.05.
Orbán Viktor Dabason hirdette meg az Egymillió Találkozás Napját
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

„Ezért jön a valaha volt legnagyobb kampányhajrá, az Egymillió Találkozás Napja. Most szombaton, a vasárnapi választás előtti 24 órában, a Fidesz ötvenezer aktivistája egyetlen nap alatt egymillió embert fog személyesen a választásra buzdítani. Ebben a mozgósításban magam is részt fogok venni, mert a tét hatalmas. Háború vagy béke – erről döntünk. 

Szombaton jön tehát az Egymillió Találkozás Napja.

„Vasárnap pedig a választáson: csak a béke, csak a Fidesz!” – mondta Orbán Viktor.

Egymillió találkozás

Ma a párt politikusai – köztük Orbán Viktor is – és aktivistái egymillió magyart keresnek fel, hogy mindenki vegyen részt a vasárnapi választáson – mondta Menczer Tamás egy csütörtöki videójában.

A munka egyébként már elkezdődött. Orbán Viktor nemrég Jászapátiban járt, ahol videó is készült arról, ahogyan részt vett a helyi call center munkájában. 

A választók már Kocsis Mátéval is találkozhattak. A Fidesz frakcióvezetője ugyanis telefonon és személyesen egyaránt felkereste már a választókat, hogy felhívja a figyelmet a vasárnapi választások tétjére, legutóbb a komáromiakat kereste fel telefonon.

 

Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki már jelezte, hogy támogat minket vasárnap, és azoknak is, akik ezután fogják, és épp ennyire nagy köszönet azoknak, akik részt vesznek ebben a munkában

– mondta Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is telefonon kereste fel a magyarokat, és jelezte: 

túl nagy a tét vasárnap ahhoz, hogy ne legyünk ott elegen.

 

Gulyás Gergely is részt vesz a mozgósításban. A Miniszterelnökséget vezető miniszter telefonon és személyesen is beszél a választókkal, hogy minél többen tegyék le voksukat a béke mellett vasárnap.

 

Mindenkit felkeresünk vagy személyesen, vagy telefonon, és arra biztatunk, hogy vegyen részt a június 9-i választásokon

– mondta Vitályos Eszter. A kormányszóvivő mindenkinek köszönetet mondott, aki valamilyen formában már visszajelzett számukra a hétvégi részvétellel kapcsolatban.

A tét nem más, mint háború vagy béke! Európa és Magyarország jövője a tét

– hangsúlyozta.

 

Jól látszik, hogy a Fidesz háza táján mindenki kampányol, beleértve a minisztereket és az államtitkárokat is. Orbán Viktor miniszterelnök szerint ezt a választást úgy lehet megnyerni, ha a jobboldali szavazókat mobilizálni tudják, és el tudják vinni őket szavazni. 

Európa legnagyobb Békemenete

Mint arról korábban beszámoltunk, június 1-jén tartották meg Európa legnagyobb Békemenetét Budapesten. A rendezvényen több százezren vettek részt. A drónnal készült képeken jól látható volt a szombati Békemeneten részt vevő elsöprő tömeg. 

A tömeg az Id. Antall József rakparton vonult végig (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) által szervezett rendezvényen részt vevők a Lánchídtól indultak az Id. Antall József rakparton.

Vonulás a Lánchídtól a Jászai Mari tér felé (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Az összegyűltek a Jászai Mari téren, majd a Margit hídon sétálva vonultak a Margitszigetre.

Európa legnagyobb békemenete a Margit hídon (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A szigeten Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet a békepárti emberek előtt.

Orbán Viktor a békét kívánó sokaság előtt a Margitszigeten

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről