A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Élőláncot alkotva mentettek ki a Dunából egy embert a budapesti rendőrök

Vágólapra másolva!
Rendőrök mentettek ki egy férfit a Dunából a Margitszigetnél, aki addigra már szinte teljesen kimerült és kihűlt az áradó Dunában. Utolsó erejével egy ponton kikötő drótkötelébe kapaszkodott. Négy budapesti rendőr a partról élőláncot alkotva, egymásba kapaszkodva elérte, és a karjánál fogva kihúztak a folyóból az áradó, hideg folyóból - tudta meg a TV2 Tények.
Vágólapra másolva!

Kétségbeesve kapaszkodott az utolsó szalmaszálba, pontosabban aegy Margitsziget melletti hajókikötő drótkötélébe az a férfi, akinek az életét a budapesti rendőrök mentették meg. Az a járőr tartotta benne a lelket, aki szolgálat közben vette észre a folyóban sodródó férfit. 

Észrevettük a kollégámmal, hogy egy ember van az áradó Dunában. Láthatóan nem volt jó állapotban. Leszaladtunk a vízpartra és próbáltunk vele kommunikálni

- mondta Csikós István rendőr törzszászlót a TV2 Tényeknek

A férfi annyit tudott mondani a parton mellette rohanó rendőröknek, hogy az erős sodrás és a kimerültség miatt nem tud egyedül kijutni a vízből. A rendőrök azt javasolták neki, hogy kapja el a ponton kikötő egyik sodronykötelét, mert éppen arrafelé vizi a víz. Sikerült neki, a férfi utolsó erejével belekapaszkodott, addig pedig még két rendőr érkezett neki segíteni. Az áradó Duna vize magasan áll és a sodrás is életveszélyes, a folyó pedig nagyon hideg. A tévések úgy tudják, a férfi öngyilkos akart lenni, ezért leugrott a Megyeri hídról, de túlélte a vízbecsapódást. A folyó 10 kilométeren át sodorta magával. A férfi addig tartotta magát a drónkötélbe kapaszkodva, amíg a rendőrök meg nem mentették. Bár nem volt náluk felszerelés a vízből mentéshez, de így is megoldották. 

Láncot alkotva négyen összekapaszkodtunk és a karjánál fogva kihúztuk a partra 

- tette hozzá az életmentő budapesti rendőr. 

A férfit pokrócokkal letakarták, aztán kórházba került. 

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot! Amennyiben Ön akár szóbeli, lelki, fizikai bántalmazás, vagy szexuális erőszak áldozata, joga van a segítséghez! Jelentkezzen bármelyik rendőrkapitányságon, vagy tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!