Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Félelmetes orosz üzenet jött a világháborúról

Ukrajna, háború, aknavető
Aknavetőbe gránátot töltő ukrán katonák a donyecki fronton
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Washington támogatja a kijevi vezetés bűneit, mondta az orosz nagykövet. Az amerikaiak nem vonhatják ki magukat az ártatlan emberek véréért és könnyeiért való felelősségvállalás alól, figyelmeztetett Anatolij Antonov.
Vágólapra másolva!

Június 23-án Ukrajna kazettás robbanófejjel ellátott ATACMS rakétákkal támadta Szevasztopol polgári infrastruktúráját. Több ember meghalt, köztük gyermekek is. Több mint 150 ember pedig megsebesült. Az amerikai kormányzat támogatja Kijevet a bűncselekmények elkövetésében, beleértve a civilek elleni csapásokat is – jelentette ki Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet arra reagálva, hogy az Egyesült Államok csendben maradt a civilek elleni szevasztopoli ATACMS rakétacsapás után, írta a TASZSZ.

A kormányzat demonstratívan támogatja a kijevi rezsim bűntetteit. A nemzetközi terrorizmus oldalára állt. Elnézi a Bandera híveinek a civilek elleni támadásait.

– mondta Antonov. „Az ukrán fegyveres erők véres cselekedeteit nem lehet semmivel igazolni. A bűncselekményeket céltudatosan követték el… A banditákat nem tartotta vissza semmi attól, hogy a mindenki által tisztelt keresztény ünnepen nőket és gyerekeket öljenek meg” – hangsúlyozta a nagykövet.

Washington kísérletei az orosz állampolgárok elleni szörnyű bűncselekmény elhallgatására dühöt és felháborodást váltanak ki. Az amerikaiak nem ülhetnek a tengerentúlon és nem vonhatják ki magukat az ártatlan emberek véréért és könnyeiért való felelősségvállalás alól

– jegyezte meg. A Magyar Nemzet szemléje szerint

az orosz diplomata szerint az, hogy az USA fegyvereket szállít, és feljogosítja Kijevet a civilek megtámadására, arról tanúskodik, hogy a halálos áldozatoktól függetlenül folytatni akarják a háborút.

„A washingtoni döntéshozók számára nyilvánvaló, hogy az ATACMS rakétákban lévő kazettás bombákat nem lehet amerikai szakemberek részvétele és az amerikai hírszerzés támogatása nélkül bevetni” – hangsúlyozta az orosz diplomata. „Nem véletlen, hogy az ellenséges drónok szinte naponta köröznek a Fekete-tenger felett” – jegyezte meg Antonov, aki szerint az embertelen amerikai külpolitika jele a civilek elleni brutális támadás.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről