Egy fideszes képviselő is meghalt Ráckevén, mikor több embert áramütés ért

Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo is beszámolt, pénteken halálos áramütés ért több embert egy ráckevei gyümölcsösben, ahol a balesetben két ember a helyszínen meghalt. Később kiderült, egy fideszes képviselő is az áldozatok között volt.
Vágólapra másolva!

Egyelőre tisztázatlan okból ért áramütés több embert egy ráckevei gyümölcsösben, 2024. június 14-én 13 óra körül. Egy 44 és egy 47 éves férfi a helyszínen meghalt, két nőt súlyos sérüléssel vittek kórházba, egy könnyebben sérült férfit a helyszínen elláttak. Később kiderült, az egyik férfi egy fideszes önkormányzati képviselő volt. A Mandiner számolt be arról, hogy a pénteken a képviselő és barátai a város szélén lévő gyümölcsösben meggyet szedtek egy meggyrázógép segítségével, mikor az munka közben bele akadt a felette futó magasfeszültségbe.

A baleset akkor történt, mikor a reggel óta használt gép meghibásodott, emiatt pedig egy másikat kellett használni. A gazdák ezután az új géppel folytatták a munkát, ami tragédiához vezetett. A baleset egyik áldozata Bécsi Balázs, Ráckeve egyik fideszes önkormányzati képviselője.

Korábban az Origo is beszámolt arról, hogy egy férfit egy építkezésen ért halálos áramütés, aminek a következtében a mélybe zuhant. 2019. július 17-én egy férfi egy berettyóújfalui társasház építkezésénél segédmunkásként dolgozott. A főnöke az építést végző cég felelős műszaki vezetője volt, aki az építésztechnikáért felelt, az ő feladatai közé tartozott, hogy kiossza a feladatokat az ott dolgozók között. Majd a munkavégzést is ő maga ellenőrizte. A társasház előtt egy villanyvezeték 40 centire lógott az épület falától, egy másik vezeték pedig 70 centire volt az épülő ház második szintjének plafonjától. A férfi ezekhez közel 6 méteres magasságban végzett kőműves munkát. Az emeleti korlátokat mérte egy alumínium vízmértékkel úgy, hogy semmilyen védőfelszerelést nem használt, tehát nem volt biztosítva leesés ellen. A segédmunkást a mérések közben az egyik kilógó vezeték olyan durván megrázta, hogy elvesztette az egyensúlyát és lezuhant a 6 méter magas állványról a járdára. Emiatt életveszélyes sérülései lettek. A súlyos fejsérülése miatt pedig 2019. július 21-én meghalt. A bíróság ezután megállapította, hogy a biztonságos munkavégzést a férfi főnökének kellett volna biztosítani. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről