Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Magyar Péter átlépett minden határt: eddig soha nem vert meg magyar politikus civil embert - videó

Vágólapra másolva!
Teljesen egyedülálló botrányt okozott Magyar Péter azzal, hogy részegen egy civilt támadott meg egy budapesti szórakozóhelyen. A baloldali politikus nemcsak ütötte a férfit, de a telefonját is ellopta. Ilyet a világon sehol nem látni, más országokból is legfeljebb arról jön hír, hogy politikusok egymással dulakodnak a parlamentben. Magyar Péter minden határon túlment.
Vágólapra másolva!

Magyar Péter megtámadott, megütött egy embert és ellopott egy telefont egy budapesti szórakozóhelyen. Péntekre virradóra nagy mennyiségű szeszesital elfogyasztása után 

órákon át folyamatosan agresszíven, garázda módon viselkedett egy felkapott pesti, belvárosi szórakozóhelyen. 

Több vendégbe belekötött, nőket zaklatott, visszautasíthatatlannak vélt ajánlatot tett nekik. Egymás után alakultak ki  tettlegességgel fenyegető szituációk miután több nő férfipartnere számon kérte a minősíthetetlen viselkedést, a szexualitással kapcsolatos agresszív „beszólásokat”. A történtekről a jelenlévők folyamatosan videófelvételeket is készítettek.

Magyar Péter  belekötött azokba is, akik telefonnal próbálták rögzíteni a botrányos viselkedését. Verbális agresszióról, obszcén beszédről, vállalhatatlan viselkedésről számolt be több szemtanú, akik megerősítették, hogy Magyar erőszakkal elvette és zsebre tette az egyik vendég telefonját.

A BRFK sajtóosztálya  azt írta, garázdaság gyanúja miatt nyomozást indítottak.

Ilyenre sehol sem volt példa a világon

A fent történtek annak fényében nemzetközileg is elképesztőnek számítanak, hogy a politikusok ott sem vetemednek arra, hogy civilekre támadjanak, és ellopják a telefonjukat. A politikusok tőlünk nyugatra, vagy keletre legfeljebb egymással verekednek.

Tremészetesen Magyarországon sem volt példa arra, hogy egy politikus megütött volna egy civil személyt.

Külföldön is legfeljebb egymással dulakodnak a politikusok

 

Legutóbb grúz politikusok verekedtek össze 2024. áprilisában a parlamentben, miután a kormánypárti képviselők az orosz mintájú, „külföldi ügynökökről” szóló, nagy port kavaró törvényjavaslatot akarták elfogadtatni. A The Guardian tett közzé egy felvételt a YouTube-on, amelyen az látható, hogy Mamuka Mdinaradze, a kormányzó Grúz Álom párt parlamenti frakciójának vezetője a pulpituson állva szól a képviselőkhöz, amikor Aleko Eliszasvili ellenzéki képviselő odafut hozzá és arcon üti. Az incidens eredménye tömegverekedés lett, majd az ülést sugárzó grúz televízió megszakította adását. A lap beszámolója szerint az ellenzéki politikust hatalmas éljenzés fogadta a parlamentből kilépve.

2023. szeptemberében Szlovákiában botrányba fulladt a Smer-SD sajtótájékoztatója, miután megjelent a helyszínen egy másik ellenzéki párt, az OĽaNO elnöke, Igor Matovič. A volt szlovák miniszterelnök, Robert Fico által vezetett Smer képviselői éppen arra szólították fel a szlovák kormányt, hogy a migrációs helyzet miatt zárják le a Magyarországgal közös határokat, és állítsák vissza az ellenőrzést, amikor a korábbi kormányfő és volt pénzügyminiszter Matovič megjelent egy terepjáróval a háttérben, és a pártja szlogenjét kezdte el ismételgetni egy megafonba. A Smer politikusai körbevették az autót, Matovič a korábbi smeres belügyminiszterrel, Robert Kaliňákkal dulakodni is kezdett. A két politikus először csak ordibált egymással, majd Matovič mellkason rúgta Kaliňákot. Erre a Smer egy másik képviselője, Richard Glück ütéssel válaszolt. Az esetet élőben közvetítették.

Az Origo korábban megírta, hogy verekedés tört ki a tajvani törvényhozás épületében, amelyet korábban a kormány diktatúrája ellen tiltakozó ellenzéki Kínai Nemzeti Párt képviselői elfoglaltak, és akadályokkal torlaszoltak el, a kormányzó Demokratikus Haladó Párt (DPP) emberei pedig megpróbálták áttörni ezeket a barikádokat. Az akciót az váltotta ki, hogy szerintük a kormány erőszakkal próbálta keresztülvinni egy tanácsadó kinevezését a kormány munkáját felügyelő magasszintű ellenőrző bizottságba. 

Tavaly májusban a török parlamentben, a Fekete-tengeri Gazdasági Együttműködés Parlamenti Közgyűlésén összeverekedett egy orosz és egy ukrán képviselő a folyosón. A provokálások miatt robbanásig feszült légkörben az orosz küldött, Valerij Sztavickij végül kikapta az ukrán Olekszij Marikovszkij kezéből az ukrán zászlót, aki erre válaszul ököllel arcon ütötte. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről