A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Munkatársával lökdöste el magától a háborúpárti Manfred Weber a Mandiner riporterét - videó

Vágólapra másolva!
Manfred Weber pénteken reggel szállt le a Liszt Ferenc repülőtéren, munkatársa mindent elkövetett, hogy a Mandiner stábja ne férjen közel az Európai Néppárt első emberéhez.
Vágólapra másolva!

A lap stábja a Liszt Ferenc repülőtéren várta Manfred Webert, azonban munkatársa mindent elkövetett, hogy ne férhessenek közel az Európai Néppárt első emberéhez:

 

Mint ismert, Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke pénteken Budapestre látogatott, hogy Magyar Péterrel tárgyaljon arról, hogy a Tisza Párt mandátumot szerzett EP-képviselői belépnek-e a pártcsaládba. A német politikus találkozott Semjén Zsolttal is, aki a mai sajtótájékoztatón világossá tette: ha a Tisza Pártot felveszik a Néppártba, akkor a KDNP távozik onnan.

Hangsúlyozom, hogy nem arról van szó, hogy meghoztuk a döntést, hogy lépünk, hanem őszintén elmondtuk, hogy Magyar Péter személye számunkra elfogadhatatlan a frakcióban, és a Tisza Párt elfogadhatatlan az Európai Néppártban

– szögezte le Semjén Zsolt, mint fogalmazott, már csak azért is, mert a KDNP-nek van egy nyolcvanéves története, a Tisza Pártnak pedig egy nyolcvannapos története van.

A KDNP vezetője aláhúzta: érzelmileg is nehéz ez a szituáció. Tisztelve az Európai Néppárthoz való tartozásunk, ez egy identitásbeli dolog is. Semjén Zsolt meggyőződését fejezte ki, hogy nagyon fontos, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt kétségkívül az Európai Parlament legnagyobb frakciójában hangot tud adni a magyar nemzeti szempontoknak, Ukrajna vonatkozásában pedig különösen a kárpátaljai magyar kisebbség miatt fontos ez. Erről hosszasan beszéltek – tette hozzá.

Semjén leszögezte: 

a háborús doktrína az nem a mi világunk, mi a béke oldalán vagyunk, és a magyar kisebbségnek a helyzete kulcsfontosságú a mi számunkra.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!