Már menekülnek a szégyenteljes bukás miatt a baloldali politikusok - Tordai Bence máris lemondott

Vágólapra másolva!
Kilépett a Párbeszédből a párt parlamenti képviselője Tordai Bence. Mindezt egy perccel az urnazárás után jelentette be a közösségi oldalán. A döntését azzal indokolta, hogy nem tudta elfogadni a Párbeszéd összefogását az MSZP-vel és a DK-val. Csakhogy két éve ez még nem zavarta, így került Gyurcsány kegyéből a parlamentbe. Nyilván pontosan tudja, hogy 2026-ban már nem lesz jelölt. Aligha tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, Tordai rövidesen Magyar Péternél fog megjelenni.
Vágólapra másolva!

A bukott baloldali politikus ezt írja a közösségi oldalára kitett posztjában:

A mai napon kiléptem a Párbeszédből; a továbbiakban a munkámat Buda zöld, független ellenzéki országgyűlési képviselőjeként és a Budai Zöld közösség tagjaként fogom folytatni.

 

A lemondását később azzal indokolta, hogy nem tudja elfogadni, a DK és MSZP összefogását. A kilépést egy perccel az urnazárás után jelentette be.

"Az elhatározás már korábban megszületett bennem: azután, hogy a Párbeszéd testületei úgy döntöttek: a párt a 2024-es EP- és a 2026-os országgyűlési választáson is a DK listáján indul.

Természetesen jó oka van annak, hogy most, június 9-én 19 óra 1 perckor – urnazárás után, de az eredmények megismerése előtt – tettem meg és jelentettem be ezt a lépést: nem akartam ártani Karácsony Gergely és a többi ellenzéki önkormányzati jelölt kampányának. Épp ellenkezőleg: nagyon sokat dolgoztunk a főpolgármesteri, a budai kerületi és más önkormányzati kampányok sikerén – remélhetőleg nem hiába.

Az EP-kampányban azonban nem tudtam együtt menni a Párbeszéddel: meggyőződésem, hogy a DK-val és MSZP-vel kötött megegyezés nem összefogás, hanem önfeladás volt."

Csakhogy a Párbeszéd 2022-ben is összefogott az MSZP-vel és a DK-val, Gyurcsány nélkül Tordai nem lenne képviselő. Vagyis nyilvánvalóan nem mond igazat most. Tudja, hogy 2026-ban már nem kapna képviselőjelölti helyet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről