A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Többször megerőszakolt egy idős asszonyt egy férfi Hajdú-Biharban

Vágólapra másolva!
Hajdú-Biharban egy férfi a barátaival italozott, majd mikor lerészegedett, elindult haza. Azonban végül úgy döntött, hogy nem a saját otthonába megy, hanem betör egy idős asszonyhoz. Mikor odaért, a nyitott ablakon keresztül bemászott a lakásba, ahol a nő éppen aludt. A férfi kihasználta az idős nő tehetetlenségét és rátámadt, majd többször megerőszakolta.
Vágólapra másolva!

Szerdán hozott ítéletet a Debreceni Törvényszék annak a férfinek az ügyében, aki tavaly augusztusban megerőszakolt egy idős asszonyt. 

Augusztus 19-én este a férfi a családjával, majd később az ismerőseivel együtt egy Hajdú-Bihar vármegyei városban vett részt egy rendezvényen. A férfi hamar lerészegedett és augusztus 20-án, hajnali 2 óra körül elindult gyalog haza. 

A férfi amikor megérkezett a háza közelébe, akkor úgy döntött, nem a lakásához megy, hanem egy idős asszonyhoz, akiről tudta, hogy egyedül él. 

Ezután a férfi átmászott az idős otthonának kerítésén, majd észrevette, hogy az egyik utcára néző ablak nyitva van. Arról letépte a szúnyoghálót és bemászott a lakásba. Eközben az idős asszony a hálószobában aludt egy hálóingben, de a felriadt a zajra, amit a férfi a betörésével okozott. Ekkor a férfi rátámadt az idős asszonyra. 

erőszak, nő, illusztráció
A kép illusztráció!
Fotó: Shutterstock

A férfi ráfeküdt a nőre, befogta a száját és lefogta a kezeit, majd a védekezésképtelen állapotban lévő nőt lenyomta az ágyra, a hálóingjét felhúzta és többször megerőszakolta az ágyon és a földön. 

Az erőszak után a férfi úgy távozott, ahogy érkezett. Kimászott az ablakon, de mobilját véletlenül a lakásban felejtette.

A támadás miatt az idős nőnek nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülései lettek. 

A Debreceni Törvényszék, mint másodfokú bíróság helybenhagyta a 2024.január 31-én született ítéletet, amit szexuális erőszak és testi sértés miatt, szabtak ki a férfira.

 A férfit, jogerősen 7 év fegyházbüntetésre ítélték, valamint 7 évre eltiltották a közügyektől is. 

Dr. Szurdi Béla, a büntetőtanács elnöke kiemelte, hogy az elsőfokú bíróság helyesen értékelte a férfi bűncselekményét. A járásbíróság ítéletét az ügyészség tudomásul vette, ezért a a súlyosítási tilalom miatt, a törvényszék nem szabhatott ki hosszabb büntetést. A bíró azt is kiemelte, hogy a nem erőszakkal és a nemi erkölccsel szemben elkövetett bűncselekményeknél a bíróságnak fokozott szigorral kell fellépnie, a prevenció és a társadalmi védelem érdekében. Emiatt az enyhébb büntetést semmi nem indokolta. Sőt, a törvényszék súlyosbító körülménynek tekintette, a férfi részegen követte el a tettét, valamint azt is, hogy a férfi büntetett előéletű, és a támadáskor büntetőeljárás hatálya alatt állt. Azonban az ítélet során a bíróság figyelembe vette azt, hogy a férfi beismerő vallomást tett, és két kiskorú gyerekének az ellátásáról kell gondoskodnia. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!