Újpesten a választók tudatos megtévesztése történt - fotó

Vágólapra másolva!
Nagy István, újpesti fideszes képviselő a közösségi oldalán ismertette, hogy a Gyurcsány által vezetett Újpesten hogyan tévesztették meg a választókat.
Vágólapra másolva!

Újpesten a választók tudatos megtévesztése történt. Amit lehet joggal való visszaélésnek, de lehetne akár választási csalásnak is nevezni - írja Nagy István, Újpest alpolgármestere közösségi oldalán. 

Újpesten június 7-én, azon a napon, amikor Szentkirályi Alexandra bejelentette, hogy visszalép a főpolgármester jelöltségtől, a Helyi Választási Iroda 192 darab vékonyhegyű (0,38, 0,5 és 0,7 mm. vonalvastagsággal író) golyóstollat vásároltak az Újpesti Polgármesteri Hivatallal közelében található Papír-Írószer boltból. Azt ugye senki nem hiszi el, hogy az a munkavállaló, akit elküldtek a golyóstollakért, magától választotta ki a választékból a vékonyan fogó tollakat. (A számla a mellékletben található)

- áll a bejegyzésben.

A golyóstollakkal hajszálvékony vonallal áthúzták, „törölték” a kiesett jelölt azonosító adatait a szavazólapról. A „törlés” után a jelölt sorszáma, a jelölt neve, a jelölő szervezet neve és logoja ugyanolyan jól látható maradt, mint a „törlés” előtt.

- ismertetik.

A gyengébben látó, de még az élesszemű szavazónak sem tűnhetett fel, hogy a hajszálvékony, alig látható, akár nyomdahibának is tetsző vonal itt a kiesett jelölt „törlését” jelenti, főleg akkor, ha nem hallott róla, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépett a főpolgármester jelöltségtől és/vagy automatikusan a Fidesz logot kereste és jelölte meg mind az öt szavazólapon.

- hívják fel a figyelmet.

Ilyen csak Varju László köztörvényes bűncselekményért, választás csalásért és garázdaságért elítélt bűnöző választókerületében és a trükkök százaival dolgozó Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíció emberei által irányított Újpesti Polgármesteri Hivatalban történhetett meg. A helyi dékás agytröszt, Déri Tibor, Trippon Norbert és Bedő Kata – vélhetően a VII. kerületből átvett módszer szerint ezzel a trükkel gondolta "segíteni" a Helyi Választási Iroda munkáját és Karácsony Gergely fővárosi hatalomban tartását. Sikerrel jártak, 41 szavazattal nyert!

- mutat rá a tényre.

Álláspontom szerint az újpesti Helyi Választási Iroda eljárása a Választási törvény a választási eljárásra vonatkozó hat alapelvéből négyet megsértett. (Pl. fogyatékosok joggyakorlásának elősegítése alapelvét: a gyengén vagy gyengébben látók a homályos szavazófülkében nem láthatták a tű vékonyságú vonalat.) A Helyi Választási Iroda tevékenysége ellen benyújtott kifogásomat a Helyi Választási Bizottság elutasította, úgy döntöttek, hogy ez megfelel a Választási törvény alapelveinek

- áll a bejegyzésben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről