Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Boros Bánk Levente: A magyar kormány az EP-választás eredményével megerősítve érvényesítette a nemzeti érdekét és célját

Orbán Viktor fogadta a NATO főtitkárát, OrbánViktor, NATO, NATOfőtitkár, Jens Stoltenberg, JensStoltenberg,
Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Jens Stoltenberg NATO-főtitkárt a Karmelita kolostorban 2024. június 12-én
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
A NATO ukrán missziójához kapcsolódó fő kérdéseket a mai találkozó Jens Stoltenberg és Orbán Viktor között eldöntötte, mondta el a Magyar Nemzetnek Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatója. Magyarország kimarad a háborúból.
Vágólapra másolva!

Sem pénzt, sem katonát nem küldünk Ukrajnába, tette egyértelművé Orbán Viktor miniszterelnök Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral történt mai megbeszélésén – írja a Magyar Nemzet.

A mai budapesti tárgyalás eredményéről Boros Bánk Levente a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta, hogy az elmúlt napokban megjelent ellenzéki véleményekkel ellentétben Magyarország a NATO részéről nem hogy nem kapott bírálatot, de egy nagyon konstruktív megbeszélésre került sor, hangsúlyozta.

A sajtótájékoztatón a két vezető egymásról is, de különösen Magyarország NATO szerepvállalásáról is pozitívan nyilatkozott. Stoltenberg megdicsérte hazánk NATO-hoz való hozzáállását és szerepvállalását és megszületett egy kompromisszum ami pontosan ellentétes azzal, amire sokan számítottak az ellenzéki térfélen.

– A magyar kormány megerősítve az európai parlamenti választás eredményével érvényesítette a nemzeti érdekét és célját, hogy ki szeretne maradni ebből az ukrajnai misszióból és ezt a NATO-főtitkár is elfogadta és egy olyan megoldás született ahol Magyarország nem blokkolja a NATO ezen irányba elkötelezett tagjainak a lépését, de sem anyagilag, sem katonailag abban nem vesz részt, mutatott rá a szakértő.

Boros Bánk Levente
Boros Bánk Levente

Boros Bánk Levente szerint ami nagyon fontos, hogy a hétvégi európai parlamenti választás eredményei nemcsak Magyarországon, hanem Európában is megerősítették a békepárti álláspontot.

Ez egyben pedig megerősítette a magyar kormánynak adott választói felhatalmazást és ezt realizálva a NATO és Jens Stoltenberg főtitkár is kompromisszum-képesebben érkezett Budapestre.

– hangsúlyozta.

Tiszteletben tartják a magyar választók döntését és a magyar kormány magyar érdek alapú politikáját és a békéhez való hozzáállását, tette hozzá.

A magyarországi és az egész európai parlamenti választás eredménye alapozta meg ennek a lehetőségét Magyarország számára.

– összegezte Boros Bánk Levente.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről