A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNValter Attila
16:32KerékpározásVerseny
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:35AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Feloszlik az a lánytrió, akik meghatározó tagjai voltak egy baloldali influenszer-tüntetésnek

Nemakarokbeleszólni BányaiJudit
Vágólapra másolva!
A "Nemakarokbeleszólni" elnevezésű influenszertrió négy évvel ezelőtt alakult meg, tagságuk három lányból állt (név szerint Fancsikai Eszter, Tapasztó Orsi és Bányai Judit). A közösségi oldalukon közölték a hírt, miszerint fáradtságra hivatkozva az oldalukon a tartalomgyártás megszűnik. Emlékezetes, ők is annak, a Hősök terén megtartott február 16-i influenszertüntetésnek a szervezői közé tartoztak, amelyet még a Novák Katalin-ügy miatt tartottak meg.
Vágólapra másolva!

Az Instagram-oldalukon a következőket írták: 

Keserédes ez a bejegyzés, amit most írunk nektek. Az előző három és fél évben az életünk teljesen felfordult: rengeteg cikk és interjú, videós anyagok, címlap, könyvírás, bemutató, dedikálások, tüntetés, és az egész megkoronázásaként két teltházas kerekasztal beszélgetés. Ha bármilyen tapasztalatunk lett volna a fentiekben, biztos sokkal lassabban csináltuk volna, miközben szültünk, diplomáztunk, dolgoztunk, vagyis a privát életünk sem állt meg.

Majd csak ezt követően közölték a hatalmas bejelentést, mely után sokan a szívükhöz fognak kapni: 
 

Most elérkeztünk arra a pontra, amikor elfáradtunk, így azt a döntést hoztuk, hogy az oldalon a tartalomgyártás megszűnik.


Viszont hozzáteszik, hogy amennyiben a "közös projektjeiken" vagyis "a tüntetés utáni eredményekről vagy a gyermekvédelemmel kapcsolatban" lesz érdemi információjuk, azt a követőikkel fogják közölni. 

Mint ismert, a Novák Katalin-ügy kirobbanása után több influenszer is összefogott, hogy megszervezzen egy tüntetést a Hősök terére. Közéjük tartozott a volt momentumos Pottyondy Edina, Osváth Zsolti (VV Zsolti), Gulyás "Partizán" Márton valamint a '"Jólvanezígy" elnevezésű Youtube-csatorna két szereplője is. Illetve a már említett "Nemakarokbeleszólni" lánytrió is. 

De a főszervezők közé tartozott olyan kormányellenes baloldali figurák, mint Lakatos Márk, Gálvölgyi János, Alföldi Róbert, Havas Henrik vagy éppen Kajdi Csaba. A tüntetésen sorra jelentek meg a baloldali politikusok, mások mellett ott volt Márki-Zay Péter és Jámbor András is.

Emlékezetes, az embereket leginkább azzal tudták kivinni a tüntetésre, hogy tudomásuk szerint a helyszínen a népszerű előadó Azahriah is beszédet fog mondani, azonban már többen jelezték aznap a szerkesztőségünknek, hogy a téren sok a csalódott ember, mert megtudták, hogy nem lesz Azahriah-koncert, ahelyett csupán egy előre felvett majd a közönségnek levetített beszédet kaptak. 

A politikamentesnek hazudott baloldali tüntetés végén mintegy 150-en meg akarták támadni a Fidesz-székházat, nekimentek a rendőröknek is. 

Ezután a városban több helyen randalíroztak, megtámadták a Pesti Srácok stábját is. 

Nézzék meg az Origo videóját!
 


Az esemény után több kormánykritikus személy is azt várta volna el az influenszerektől, hogy váltsák le az ellenzéket és alapítsanak valamiféle mozgalmat a kormányváltás érdekében is. Azonban hiába volt többük is meghívva az amerikai nagykövet által egy vacsorára, a tüntetést nem követte több megmozdulás vagy demonstráció, így a "Nemakarokbeleszólni" influenszer trió is a feledés homályába merült.  

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!