Orbán Viktor tárgyalt a baden-württembergi kormányfővel

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán részt vett a Baden-Württemberg tartomány és Stuttgart városa által szervezett, a Magyarország-Németország labdarúgó mérkőzést megelőző hivatalos fogadáson - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

A magyar kormányfő az esemény keretében kétoldalú egyeztetést is folytatott Winfried Kretschmann tartományi miniszterelnökkel. 2023-ban Magyarország Baden-Württemberg 12. legfontosabb kereskedelmi partnere volt. 

Bemelegítés az esti magyar-németre Baden-Württemberg miniszterelnökével 🇭🇺🇩🇪

Posted by Orbán Viktor on Wednesday, June 19, 2024

A teljes forgalmat tekintve Németország tartományai közül Baden-Württemberg a második legnagyobb kereskedelmi partnerünk.

Kétoldalú kapcsolataink kiemelt projektje a német nyelvterületen kívül egyedüli német nyelvű budapesti Andrássy Egyetem - emlékeztetett a sajtófőnök.

Stuttgart, 2024. június 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (j) köszönti Winfried Kretschmann, Baden-Württemberg miniszterelnöke a tartomány és Stuttgart városa által szervezett, a Magyarország-Németország labdarúgó mérkőzést megelőző hivatalos fogadáson Stuttgartban 2024. június 19-én. 
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Korábban beszámoltunk arról, hogy a kormányfő ma Stuttgartban egyeztetett, délelőtt a Mercedes vezérigazgatójával tárgyalt.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről