Soros-közeli médiahálózat által futtatott, amerikai hátterű fizetési szolgáltató Magyarék mögött

Magyar Péter, Soros György, MagyarPéter, SorosGyörgy, montázs
Fotó: AFP/Attila Kisbenedek, Fabrice Coffrini
Vágólapra másolva!
Miután Soros Györggyel és az embereivel az agresszív Magyar Péter körbevette magát, már amerikai fizetési szolgálató is megjelent Magyar mögött, aki az anyós-gazdasági vezetőjéhez hasonlóan piramisszerű pénzgyűjtő akcióba kezdett - derül ki a Tűzfalcsoport írásából.
Vágólapra másolva!

Piramisszerű pénzgyűjtő akció 

Magyar Péter mozgalmábak támogatását eddig “egyszerűen” is lehetett bonyolítani, ennek háttérszervezete a Stripe Payments Europe.

Utóbbi nem ismeretlen számunkra, a Stripe neve már Juhász Péter gyanús külföldi platformokon történő pénzgyűjtése kapcsán is előkerült. (Érdekesség, hogy most közel ötmilliós mínuszban van Juhász kampánya, miközben vígan kampányol Bajnai Gordon korábbi embere) A tegnapi napon elindítottak Magyarék egy olyan kezdeményezést, “ami Magyarországon egyedülálló és korábban elképzelhetetlen volt!” Valójában az “akció arról szól, hogy minimum 3000-től 10.000 forintig lehet “rendszerváltó kártyát” venni, de van egy olyan lehetőség, amely egyéni lehetőséget kínál, bármilyen összeg felajánlására - írja a Tűzfalcsoport.
És itt jön az érdekesség:

Mindenki a támogatásának kezdetétől számított 5 havonta léphet egy újabb szintre, így folyamatosan jutva különböző újdonságok hoz és jogosultságokhoz.

Csupán a kínos áthallás miatt érdemes megemlíteni, hogy Magyar Péter “anyósa” és bűntársai egy piramisjátékként üzemelő, szisztematikus rendszert működtettek, amelynek lényege, hogy a befektetők tőkéjét, illetve annak hozamát a sorrendben őket követő ügyfelek pénzéből fizették volna vissza. Az anyósjelöltet korábban jogerősen négy év fegyház - azaz a legsúlyosabb büntetés-végrehajtási fokozatban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság egy több mint 1200 embert, 8 milliárd forint értékben megkárosító bűnszervezet tagjaként elkövetett csalási ügy miatt.

Ahhoz, hogy valaki “adakozni” tudjon, el kell fogadni az adatkezelési tájékoztatót. Ez alapján kiderül, hogy a jóindulattal MLM szerű pénzgyűjtés mögött a pénzügyi szolgáltató a Barion Payment Zrt.

A tulajdonosok között van egy amerikai cég is

Egy interjúban elismerte Bíró Tamás a Barion társalapítója, hogy az amerikai befektető jó pár évvel korábban, a Sense/Net Zrt.-ben jelent meg, mely a Barion tulajdonosa.

De a Bariont - lévén cseh befektetői is vannak - futotta korábban a Deník.cz portál és a magyar Telexhez még közelebb álló G7.hu gazdasági oldal is. Ezt a médiahálózatot sokan Soros Györggyel szokták összefüggésbe hozni
 

Utóbbinak Kiss Sándor a Barion vezérigazgatója azt nyilatkozta néhány éve, hogy “semmilyen érzékeny adatot nem gyűjtenek – például egészségügyi állapotról, politikai nézetről, vallási hovatartozásról vagy szexuális orientációról -, kizárólag a vásárlási szokások értékesek számukra.” Azt is kifejtette, hogy bizonyos fejlesztések kapcsán “ha lesz is áttörés, az valószínűleg már nem budapesti központtal fog megtörténni. Kiss Sándor szerint ugyanis a hatályos magyar törvények miatt jelentős versenyhátrányban vannak riválisaikkal szemben.” A projekt sikere egyébként nem a Telexen fog múlni, az erről szóló cikket - az előfizetés linkjének beágyazásával - inkább neveznék olcsó reklámanyagnak, mint újságírói terméknek.

Csekély érdeklődés 

Magyarék “egyedülálló és korábban elképzelhetetlen” akciójához eddig meglehetősen kevesen csatlakoztak a 50.000 helyből 12 óra leforgása alatt néhány ezer hely kelt el.

De ismerjük a gyakorlatot, a trendek gyorsan megváltozhatnak és felpöröghetnek az események.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről