Szánalmas kudarc Magyar Péter tüntetése

Vágólapra másolva!
A baloldali figura, Magyar Péter tüntetése kimagyarázhatatlan, nevetséges kudarc. Több százezerről álmodozott, a végeredmény pedig szánalmas. A mapchecking.com felvételein látszik, messze nincsenek annyian, mint a Kossuth téren. A színpad a tér közepén elfoglalja a helyet - nyilvánvalóan teljesen tudatosan, hogy a kevés ember is soknak tűnjön. Hát, nem tűnik. Egyébként a Facebookon feleannyian sem követik, mint a Kossuth téri cirkuszán, és eleve csak harmadannyian jeleztek érdeklődést a Facebookon.
Vágólapra másolva!

A műsor a szokásos. Új fellépő csak a saját bevallása szerint sem teljesen egészséges Jordán Tamás, aki Szókratész védőbeszédéből idézett. Nem minősítjük... Volt megint Rost Andrea - az ő problémája a világgal az, hogy a szakmai bizottságtól pontosan nulla darab szavazatot kapott, amikor megpályázta az Operaházat -, van Bálint András (az ő sérelme az, hogy bár Magyar Bálint SZDSZ-miniszter őt jelölte a Nemzeti Színház még csak tervezett épületének igazgatójának, de 1998-ban megbukott az MSZP-SZDSZ-kormány, és utána új kormánybiztost választottak, Schwajda Györgyöt), egy mérsékelten ismert sorozatszínész és persze a rikácsoló rádiós asszony, aki - ahogy mondta - még sohasem látott szebbet, mint a dollárcelebnek tüntető embereket. Mielőtt következett a Poloska Petinek gúnyolt szónok, valami gyalázatos színvonalon elkiabálta egy Thuróczy Szabolcs a Szózatot. 

Volt Nagy Ervin is, őt a kiabáló rádiós asszony úgy mutatta be, hogy A Férfi. Nyilván a macsó szerepet (nem színpadon, hanem az életben) játszani próbáló Nagy Ervin kérte ezt, így. Egyébként, az RTL Klub sorozatszínésze a sikertelen színészek gyűlöletével szidta a sikeres és tehetséges embereket, gyáván utalgatott Vidnyánszky Attilára és Rákay Philipre, a nevük említése nélkül persze. Egyébként meg összevissza beszélt, hízelgett például Ascher Tamásnak, a Katona József Színház főrendezőjének, mondván, hogy ő is csak külföldön tud dolgozni - Aschert hosszú évek óta a kutya nem hívja külföldről dolgozni, ellenben változatlanul egy magyarországi színház fizetett alkalmazottja.

Magyar Péter beszédéből nehéz mit idézni, zavart és monoton hangján, rengeteg hibával ugyanazokat ismételgette, amit eddig. Nem volt olyan mondata, amit a Gyurcsány vezette baloldal az elmúlt 20 évben ne mondott volna. Talán csak egy új, meglehetősen vicces elem volt: egy adott ponton, hogy levegőhöz jusson két kiabálás között, egy hangulatfelelős (úgynevezett klapper) jelzésére Szép volt, Petit skandáltatott az emberekkel. 

Ami biztos: Magyar Péter annyiban előrelátó volt, hogy csak a Hősök tere FELÉRE szervezett tüntetést. Feltehetően azért sejtette: szánalmasan kevesen lesznek kíváncsiak a saját feleségét lehallgató, saját családját eláruló baloldali figurára. 

magyarpéter
Kép: Metropol

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről