Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Varga Miklós: El a kezekkel a gyermekeinktől!

Vágólapra másolva!
Úgy gondolom, addig, ameddig Magyarországnak olyan felelős vezetői vannak, mint akik jelenleg is kormányoznak, akik a leghatározottabban ellenállnak mindenféle háborúba való belerángatásnak, addig természetesen az ember nem aggódik - fogalmazta meg a véleményét a Borsnak Varga Miklós énekes, színművész, rockzenész.
Vágólapra másolva!

A Bors azt írta, hogy egyre inkább úgy tűnik, hogy az európai vezetők legnagyobb része nem akar emlékezni arra, mi volt a világháborúk idején. Emlékeztettek, a NATO most már ott tart, hogy katonai missziót indítana Ukrajnába. A Borsnak elárulta Varga Miklós, hogy egyik gyermekét, Szabolcsot fiatal felnőttként őt is érinti a téma.


Varga Miklós bízik a magyar vezetőségben
A Máté Péter-díjas énekes, színművész, rockzenész közölte, bízik a magyar vezetésben, és hiszi, hogy nem következhet be, hogy a NATO magyar fiatalokat küldjön hadba.

Az első gondolatom az, hogy „El a kezekkel a gyermekeinktől! - mondta.

Egyes európai vezetők bele akarnak bennünket is rángatni egy olyan háborúba, amihez nekünk semmi közünk nincsen. Az ember akkor is féltené a gyermekét, ha Magyarországot kellene honvédőként megvédeni, és ilyen célból soroznánk be a magyar fiatalokat. Ilyenről szó sincsen! Most egyszerűen idegen érdekek jegyében akarják belerángatni hazánkat a háborúba és a magyar fiatalokat elvinni harcolni oda, amihez nekünk semmi közünk nincs. Ez hallatlan és elfogadhatatlan!

 – mondta a művész, aki a lapnak azt is elárulta, gyermekével szoktak-e beszélni az ilyen és ehhez hasonlóan fontos politikai kérdésekről.

Szabolcsot most beszippantotta a Színművészeti Egyetem, aminek a másodéves hallgatója. Gyakorlatilag a saját életére nincs ideje, nemhogy egyéb dolgokra. Mostanában ritkán tudunk találkozni és természetesen akkor sem a politikáról beszélgetünk. Ennek ellenére őt is érdekli a politika, szemmel tartja a világ dolgait, és a maga módján reagál is rájuk – árulta el Varga Miklós.

 

Az énekes szerint Magyarországnak felelős vezetői vannak
Az énekes a lapnak optimistán nyilatkozott, és bízik az országunkat vezetőiben.

Úgy gondolom, addig, ameddig Magyarországnak olyan felelős vezetői vannak, mint akik jelenleg is kormányoznak, akik a leghatározottabban ellenállnak mindenféle háborúba való belerángatásnak, addig természetesen az ember nem aggódik.

- mondta, majd hozzátette: "De a politikában sem lehet azt kijelenteni, hogy soha. Számomra megnyugtató, hogy olyan emberek vezetik az országot, akik ebben nem akarnak részt venni" – jelentette ki.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről