Ezt kell tennie Vitézy Dávidnak a szavazatok újraszámoltatásához

Választások2024,  Vitézy Dávid, VitézyDávid, önkormányzati választás, európai parlamenti, választás, szavazás, Budapest, 2024.06.09. Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelölje, LMP,  Ungár Péter,  UngárPéter,
Fotó: Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet - Békés Megyei Hírlap/Licska Balázs
Vágólapra másolva!
A választási eljárásról szóló törvény szerint Vitézy kifogást a választásra irányadó jogszabály, illetve a választás és a választási eljárás alapelveinek megsértése miatt nyújthat be konkrét választási iroda konkrét tevékenységével kapcsolatban, vagy konkrét szavazatszámláló bizottság konkrét tevékenysége és döntése ellen.
Vágólapra másolva!

Mivel egész éjjel nagyon kicsi volt, és végül a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságánál 324 a szavazatkülönbség Karácsony Gergely javára Vitézy Dáviddal szemben a fővárosi főpolgármester-választáson, ezért Vitézy még az éjjel arról beszélt, hogy biztos újraszámlálás lesz.

A 806142 leadott szavazatból a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 24589 volt érvénytelen, ami azok 3,05 százaléka.

- írta a Mandiner.

választási eljárásról szóló törvény szerint Vitézy kifogást a választásra irányadó jogszabály, illetve a választás és a választási eljárás alapelveinek megsértése miatt nyújthat be konkrét választási iroda konkrét tevékenységével kapcsolatban, vagy konkrét szavazatszámláló bizottság konkrét tevékenysége és döntése ellen. A választási bizottságnak a jogszabály szerint a benyújtott kifogást érdemi vizsgálat nélkül el kell utasítania, ha az nem tartalmazza a jogszabálysértés megjelölését, a jogszabálysértés bizonyítékait.

Azaz Vitézynek, ha újraszámlálást szeretne,

 körzetre lebontva konkrét törvénysértésről kell beadnia a bizonyítékait.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről