A szolnoki kalandparkban felrúgott kisfiú esete több, mint garázdaság

Vágólapra másolva!
Tiszta erővel rúgott fel egy kisgyereket egy gyerekcsoport kísérője Szolnokon néhány napja. Mindezt olyan erővel tette, hogy a gyerek előbb a levegőbe emelkedett, majd a földre zuhant, ahol üvöltve sírt fájdalmában. Az ügy persze óriási vihart kavart, maga a miniszterelnök is megszólalt az ügyben, szerinte elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményért kiált, ami történt. Egy jogász szerint a kiskorú gyerek testi fejlődése is veszélybe került.
Vágólapra másolva!

Egész egyszerűen magatehetetlenül zuhant a földre az a kisfiú, akibe a kísérője rúgott bele egy pillanattal korábban egy szolnoki pályán. A rúgás olyan erejű volt, és persze a sokk, ami a gyereket írta, hogy a földön fekve zokogott fájdalmában

A gyerekcsoport nyári programon vett részt a szabadidőparkban, amikor a kegyetlen verés érte a gyereket. Az esetet persze óriási felháborodás követte, maga a miniszterelnök is megszólalt ma reggel az ügyben. Orbán Viktor szerint az ügy "elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált". Elárulta, hogy amikor a gyermekei kicsik voltak, mindig elvitte őket különféle táborokba. 

Úgy véli, hogy a tábor szervezője felelősséggel tartozik a szülők felé azokért a gyerekekért, akiket beadtak a táborba. A gyerekekre vigyázni kell, rendben kell őket tartani, valamint gondosodni az épségükért, és hogy hasznosan töltsék el az időt. 

Nem fordulhat elő, hogy bárki ebben a táborban bántsa a gyerekemet! Ilyen egész egyszerűen nem fordulhat elő!

- mondta Orbán Viktor. Hozzátette, hogy ez egy világos felelősségi helyzet: aki a tábort működteti, az tartozik felelősséggel a szülők felé. 

Aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni, és itt láthatóan nem tudtak megfelelni, ilyen emberek ne szervezzenek tábort, mert ilyen emberekre nem akarjuk és nem is lehet rábízni a gyerekeinket. Ennek kell érvényt szerezni!

- hangsúlyozta a kormányfő. 

Korábban a Kulturális és Innivációs Minisztérium (KIM) is közleményt adott ki:

"Felháborító ami történt. A minisztérium a gyermekbántalmazás minden formáját határozottan elítéli, a gyermekek védelmére az elmúlt években több törvény módosítását kezdeményezte a kormány. A kormány kiemelten támogatja a táborozást, de a gyerekekre csak felkészült, türelmes emberek vigyázhatnak.  Ez az edző méltatlanná vált a munkájára. A tettét a leghatározottabban elítéljük és felszólítjuk arra, hogy minden díjról amit valaha átvett mondjon le, azokat adja vissza."

- áll a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) közleményében.

A magát karateedzőnek nevező férfi maga is tett ki egy közleményt, amelyben azt kérte, ne a családját bántsák, kizárólag ő tehet mindenről, és ezért vállalja a felelősséget. Amiért börtönt is kaphat - írja a Magyar Nemzet.

"Akár kiskorú veszélyeztetés bűntette, illetve a testi sértés kísérletének bűntette is felmerülhet annak a nevelőnek az ügyében, aki bántalmazott egy gyermeket a szolnoki kalandparkban" – mondta a lapnak Gerő Tamás, a Budapesti Ügyvéd Kamara elnökségi tagja.

Ami biztos az ügyben, hogy eljárás indult, a szolnoki rendőrkapitányság garázdaság miatt indított nyomozást.

Ahogy Gerő Tamás fogalmaz, garázdaságról akkor beszélhetünk, ha nem valósul meg súlyosabb bűncselekmény, azaz „csak” egy olyan kirívóan közösségellenes és erőszakos magatartás, ami másokban megbotránkozást, félelmet kelt.

Itt azonban ennél többről volt szó, ugyanis a kiskorú testi fejlődése is veszélybe került

- mondja.

Szerinte az esetet egy orvosszakértőnek kellene majd megvizsgálnia, hogy a nevelő okozhatott-e volna olyan sérülést, ami nyolc napon túl gyógyuló, sőt akár maradandó fogyatékosságot vagy életveszélyt okozhatott volna. 

Közben az is kiderült, a férfinak nem a szolnoki incidens lehetett az első agresszív megnyilvánulása: volt, hogy egy általa tartott karateedzésen pofozott fel egy fiút. 


 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!