Alvilági csalóktól ujjtöréssel fenyegetőkig: Milyen alakok veszik körül Magyar Pétert?

Vágólapra másolva!
Egy agresszív-fenyegetőző férfit választott alelnökének Magyar Péter. Radnai Márk korábban azzal került a hírekbe, hogy kritikusokat akart összeverni, mert nem tetszett neki, amiket róla írtak. Nem ez az első eset, hogy a baloldali politikus körül sötét múltú emberek tűnnek fel. Korábban kiderült, hogy Magyar Péter anyósa, pénzügyi vezetője egy piramisjátékban közreműködő bűnöző, a pártja elnöke is ugyanabban az ügyben működött közre. Még Magyar egyik legfőbb híve, a baloldali sorozatszínész, Nagy Ervin is belekeveredett egy bűncselekménybe, amikor 2019-ben összevert egy férfit.
Vágólapra másolva!

Újabb és újabb botrányok övezik Magyar Pétert. A politikus körül folyamatosan tűnnek fel alvilági alakok és közönséges bűnözők. Ezek közül az egyik, Radnai Márk, aki a baloldali politikus pártjának újdonsült alelnöke lett. A férfi nemcsak egy újságíróval szemben ütött meg minősíthetetlen hangnemet pusztán azért, mert leírta kritikáját az általa rendezett darabról, hanem Csendes-Erdei Emesét, a Librarius újságíróját is komolyan megfenyegette. Megírtuk, hogy Radnai az említett újságírónak azt ígérte, ha meg meri jelentetni a vele és Magács Lászlóval készült – egyébként a színház által kezdeményezett – interjút, amely a Closer című darab kritikai bukásáról és annak korrigálásáról szólt volna, 

eltöri a kezét.

Magyar Péter új alelnöke a színházi világból érkezett a politikába, és az országos média amiatt kapta fel nevét, mert megfenyegetett egy színikritikust. Radnai ott volt, amikor Magyar Pétert kidobták a biztonsági emberek az Ötkert nevű belvárosi szórakozóhelyről. A baloldali politikus elvette egy férfi telefonját és a Dunába dobta. 

Piramisjátékért jogerősen elítélt bűnözők Magyar körül
 

Mint arról az Origo is beszámolt, Deák Boldizsár, a Tisza alapítója személyesen, illetve feleségét maga elé tolva éveken át részt vehetett egy 1200 embert megkárosító, összesen 8 milliárdos piramisjátékban. Deák szerepe az lehetett, hogy hamis ingatlanjelzálogot biztosítson a kicsalt pénzek „fedezeteként”, alvilági trükkökkel szándékosan kamuszerződéseket kötöttek velük, volt, hogy „elírták” a helyrajzi számot, így nem volt érvényes az okirat, de hamis aláírások is szerepelnek a dokumentumokon. 

A budapesti belvárosban "etették be" az embereket

A csalók Budapest egyik legfontosabb pénzügyi irodaházában, a Bankcenterben béreltek irodát, itt fogadták áldozataikat, itt tartottak „beetető” előadásokat. Tanúk állítása szerint ezeken gyakran részt vett Deák Boldizsár is, a csaló célja az volt, hogy megtévesszék áldozataikat, a becsapott embereknek egy listát is összeállítottak a felkínált ingatlanokból, innen választhattak „fedezetet”. 

A bírósági dokumentumok alapján pedig az látható, hogy a Tisza Párt alapítója már egyetlenegy ingatlanon is havi két, két és fél millió forintot kereshetett. A bűnbanda vezetői pedig arra használhatták fel a Deák által felajánlott ingatlanokat, hogy azokra jelzálogjogot jegyeztessenek be a „befektetők” javára, „biztosítékként”. Így győzték meg őket, hogy a befektetésük biztonságban van, aggodalomra semmi ok. 

 Tehát ezekből az információkból az rajzolódik ki, hogy 

a Tisza Párt alapítója döntő szerepet játszhatott a megtévesztő hadműveletben.

metropol, magyarpéterpiramisjáték
Jobbra Deák Boldizsár, a Tisza Párt alapítója, a pilótajáték jelzálogfelelőse. A tisztelet és a szabadság pártja?
Fotó: Metropol

 

Magyar Péter körül egyre több a gyanús figura

Mint ismert, Magyar Péter környezetében egyre több baloldali figura, elítélt bűnöző és Rolex órát viselő, kigyúrt alvilági figura bukkan fel. 

Továbbá kiderült, hogy Magyar Péter gazdasági vezetője az a Sájer Mária volt, aki 

4 évet volt fegyházban 1200 ember meglopásáért, gátlástalan átveréséért, és csak nemrégiben szabadult. 

Ezután pedig Magyar Péter legközelebbi munkatársa lett, nem csupán gazdasági vezető, de ő irányította a titkárságát is: számlákat kezelt, fizette a beszállítókat, színpadi technikát, testőröket. Érdekes egybeesés, hogy 

Sájer Mária Vogel Evelinnek, Magyar Péter volt barátnőjének az édesanyja.

magyarpéter
Magyar Péter és volt barátnője, Vogel Evelin
Fotó: Szollár Zsófi / Index

Sájer Mária éveken át működött közre a piramisjátékban, amelyben 8 milliárd forintot tüntettek el. 

Deák Boldizsár mellett természeten Sájer Mária is bérelt irodát a Bankcenterben.  

 

sajermariajudit, Sájer Mária Judit
Magyar Péter anyósjelöltje négy évet ült fegyházban, mert átvert és meglopott idős embereket és másokat is
Fotó: Metropol

A Tűzfalcsoport derítette ki, hogy 

az elkövetők és az általuk úgynevezett „brókerként” foglalkoztatott bűntársaik, mint például Magyar Péter volt anyósa - többek között - azzal a történettel verték át a károsultakat, hogy befektetéseikből „kikötői hitelt folyósítanak” majd a rotterdami kikötő hajósainak.

 

A ripacs baloldali sorozatszínész, Nagy Ervin, aki Magyar Péter egy legfőbb híve pedig még 2019-ben vert meg egy férfit az utcán. Az utóbbi cselekmény is bűncselekménynek minősül a hatályos törvények alapján. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!