Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Egy év után, szinte napra pontosan történt újabb tragikus baleset az Árpád hídon

Vágólapra másolva!
Brutális balesethez riasztották a rendőröket az Árpád hídra tavaly júliusban. Egy biciklist halálra gázolt egy szalagkorlátot átszakító Mercedes. Szinte napra pontosan, egy évvel a tavalyi baleset után, idén júliusban is megtörtént a tragédia, szerdán este egy bedrogozott férfi egy lopott taxival három autóval ütközött össze. A karambolban hárman meghaltak, köztük a vétkes sofőr is.
Vágólapra másolva!

Július 1-én éjfél után kezdett el három autós versenyezni a Teve utcánál, egy Mercedes mellett két BMW. 

A hídon lévő térfigyelő kamerák rögzítették az esetet. A felvételeken jól látszik hogy az Árpád hídi felüljárója után a 690 lóerős Mercedes felgyorsított, a két BMW pedig lemaradt tőle. A Mercedes hirtelen balra csúszott, a sofőr jobbra kormányzással próbálta megoldani a helyzetet, de ez nem sikerült neki. Ezután csapódott a szalagkorlátnak a kocsi és gázolta halálra egy fiatal biciklist. 

A halálos baleset után a Mercedes a Flórián téri irányába a tetején pörgött. A második BMW nem tudott megállni. Mindkét autó sofőrjét súlyos sérülésekkel vitték kórházba

- mondta Balogh Ádám az eset után a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője.

A biciklis 3D-modellezőként dolgozott, videójátékokhoz, illetve filmekhez készítette kül- és beltéri helyszíneket. Szabályosan haladt a biciklisávban, amikor megtörtént a tragédia. Úgy tudni, mindkét lába leszakadt, amikor a Mercedes nekicsapódott.

Ütközésben összeroncsolódott autók az Árpád hídon 2023. július 1-jén
Ütközésben összeroncsolódott autók az Árpád hídon 2023. július 1-jén
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Mercedes sofőrjéről is sok minden kiderült. Van egy autókereskedése, a sportkocsik rajongója és rendszeresen részt vesz gyorsulási versenyeken: a neve megtalálható a tököli gyorsulási versenyek nevezési listáin is. A luxusautót nemrég szakszervizbe vitték. A műhely videóban mutatta be a ritkaságnak számító kocsit. 

A baleset után pár nappal a rendőrök a kórházban hallgatták ki 33 éves sofőrt, halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt. 

Ugyanis az igazságügyi műszaki szakértői megállapította, hogy a luxus-sportkocsi legalább 137-cal száguldott, mielőtt kisodródva elgázolta a szabályosan közlekedő biciklist.

Emellett ez egy feltuningolt Mercedes-AMG E 63 S, amelyben ki volt kapcsolva a menetstabilizáló a baleset pillanatában. Elképzelhető, hogy ha be lett volna kapcsolva, semmi gond nem lett volna a megcsúszás korrigálásával, mert az autó magától megoldotta volna. 

A férfit végül letartóztatták a Fővárosi Főügyészség javaslatára. A bűnismétlés veszélye miatt döntött a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése mellett a bíróság.

A sofőr a bíró előtt folyamatosan sírt a bíró és kitartott amellett, hogy nem versenyeztek, hanem azért gyorsult fel, mert egy "BMW rátapadt". Azt is mondta, hogy sajnálja, amit tett.

A férfi most már szabadlábon van, ítélet egyelőre nincs.

A tragikus baleset egy éves évfordulója után, szinte napra pontosan újabb halálos karambol történt az Árpád hídon. 

Július 3-án késő este három autó ütközött össze az Árpád hídon, a Pestről Budára vezető oldalán. A balesetben hárman meghaltak és többen megsérültek. Kiderült, egy bedrogozott férfi okozott halálos balesetet egy lopott autóval.

A balesetet okozó férfi egy III. kerületi taxis nőhöz lépett oda, akinek a kocsija nyitva volt, miközben ő az autó mellett dohányzott. Ekkor a férfi bepattant az autóba. A nő ugyan megpróbálta megállítani a tolvajt, de az erősebb volt nála, ezért el tudott hajtani a taxival. 

Ezután az Árpád híd Pesti oldalán lévő lehajtóra hajtott, vagyis a forgalommal szemben érkezett meg a hídra 22 óra 20 perckor.

 A balesetben hárman hatlak meg. 
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán / MTI/Mihádák Zoltán

A tolvaj már a felhajtón nekiment egy autónak, de abban a balesetben senki ne sérült meg, ezért a száguldó sofőr továbbhajtott. 

Ekkor történt a tragédia. A margitszigeti lehajtó után, a hídon két autóval karambolozott, egy egy Suzuki Ignisszel és egy másik taxissal.

A Suzukival frontálisan ütközött, ami a becsapódástól annyira megrongálódott, hogy a benne utazó két ember, 32 éves nő, és egy 34 éves férfi a helyszínen meghalt. Valamint a balesetet okozó férfi sem élte túl a karambolt.

A másik taxi sofőrjét és három utasát a tűzoltók vágták ki roncsból. Ők túlélték a balesetet, de sérüléseik miatt a mentők azonnal kórházba szállított őket. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a tűzoltók a járművekbe szorult utasokat feszítővágóval szabadították ki.

Kiderült,  a balesetet okozó férfi aznap hajnalban az utcán tántorogva sétált, zavartan viselkedett, ezért a helyiek kihívták a rendőröket, akik a férfit előállították. Ezután kábítószer birtoklás gyanúja miatt kihallgatták. A férfi beismerte bűnösségét, azonban vallomást nem tett. Ennek ellenére, mivel az őrizetbe vétel feltételei nem álltak fenn, a férfit szabadon engedték.  

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről