Megint az Árpád hídon ütöttek el egy biciklist

Vágólapra másolva!
Az Árpád hídon az elmúlt egy évben több brutális, halálos baleset is történt. A múlt héten szerdán egy bedrogozott férfi a forgalommal szemben hajtott fel az Árpád hídra egy lopott taxival, ahol frontális ütközött két autóval. A balesetben 3 ember meghalt. Szinte napra pontosan 1 évvel korábban három autó versenyzett az Árpád hídon, amikor egy Mercedes megcsúszott, majd a szalagkorlátot átszakítva halálra gázolt egy biciklist. Az Origo információi szerint ma ismét elütöttek egy biciklist az Árpád hídon.
Vágólapra másolva!

Tavaly, július elsején gázoltak halálra egy biciklist az Árpád hídon. Akkor három autó, egy Mercedes és két BMW kezdett el versenyezni a Hungária körúton, a Teve utcától az Árpád híd felé. A híd felőljárójánál a 690 lóerős Mercedes felgyorsított, a két másik autó pedig lemaradt tőle. A hídon azonban a Mercedes megcsúszott, a sofőr elvesztette felette az irányítást, majd a szalagkorlátot átszakítva elgázolt egy szabályosan közlekedő biciklist. A biciklis olyan súlyosan megsérült a balesetben, hogy a helyszínen meghalt. 

Az Origo információi szerint ma reggel ismét elgázoltak egy biciklist az Árpád hídon. Az esettel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, akik válaszukban leírták, hogy a baleset fél 8 körül történt a Népfürdő utcai felhajtó Árpád híd úti kereszteződésében. 

Az autós a bicikliúton ütötte el a jobbról érkező biciklist. Az autós nem adott elsőbbséget, ez okozta a balesetet.

 A biciklist a mentők kórházba vitték, 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülései lettek. A sofőr ellen büntetőeljárást indítottak. 

A múlt héten hárman haltak meg 

Egy bedrogozott férfi III. kerületben lépett oda egy taxis nőhöz, majd hirtelen beszállt az autójába és elhajtott. A lopott taxival felhajtott az Árpád hídra, szemben a forgalommal. Már a felhajtón nekiment egy autónak, azonban ekkor még tovább tudott hajtani. 

A férfi nem állt meg, nagy sebességgel hajtott a hídon, szembe a forgalommal. Nagyjából a híd közepén összeütközött két autóval, egy Suzukival és egy másik taxival. A balesetben három ember meghalt, köztük a bedrogozott férfi. 

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Ahogy azt korábban megírtuk, a balesetet okozó férfi a baleset napján az utcán tántorogva sétált, zavartan viselkedett, ezért a helyiek kihívták a rendőröket, akik bevitték őt. A férfinél kábítószert találtak, és a teszt kimutatta, hogy be van drogozva. A férfi kihallgatásán ezt be is vallotta. Ezután elengedték a rendőrök.

A vétlen taxist sokáig az intenzív osztályon kezelték, a három utasát is a mentők vitték kórházba. Az egészségi állapota miatt valószínűleg jó ideig nem fog kocsiba ülni, de a megélhetését is jelentő autója összetört. A taxisok egy gyűjtést indítottak neki, valamint annak a nőnek is, akinek a taxiját ellopta az ámokfutó.

A balesetben a drogos sofőrőn kívül egy fiatal pár halt meg. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről