Súlyosabb ítéletet kaphat a bujáki nőverő

Vágólapra másolva!
Egy 57 éves, korábbi katona férfi többször is megverte a barátnőjét. 2019-ben, Bujákon azonban olyan brutálisan megverte a nőt, hogy szinte rá sem lehetett ismerni, meg is kellett műteni. A férfit elsőfokon börtönbüntetésre ítélte a bíróság, másodfokon azonban súlyosabb büntetést kaphat.
Vágólapra másolva!

A férfi és a barátnője 2018 októberében kerültek kapcsolatban, amely koránt sem volt felhőtlen, ugyanis tele volt veszekedéssel és féltékenységgel. A férfi 2019 nyarán egy borsodi településen, majd a nő miskolci lakásán is megverte a barátnőjét, akinek könnyű sérülései lettek. Két hónappal később ugyancsak a miskolci lakásban ismét bántalmazta őt.

Végül 2019 novemberében egy bujáki üdülőben tartott rendezvényen a részeg férfi ököllel többször megütötte a szállásukon a barátnőjét, majd a menekülni próbáló nőt hajánál fogva rángatta és többször ököllel ütötte meg a fejét.

A veréstől a nőnek eltört az orrcsontja és az orrsövénye, valamint számos zúzódásos sérülése lett. 

 

bántalmazás, gyilkosság
A kép illusztráció!
Fotó: Shutterstock

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat az 57 éves férfi ellen. A Balassagyarmati Törvényszék 2024. február 12. napján kihirdetett elsőfokú ítéletével a férfit bűnösnek mondta ki súlyos testi sértés és könnyű testi sértés miatt, ezért 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, és 2 évre eltiltotta a közügyek intézésétől. Az ítélet fellebbezések miatt nem lett jogerős. 

Másodfokon a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azt javasolja, hogy Fővárosi Ítélőtábla súlyosítsa a férfi büntetését. 

Ahogyan korábban megírtuk, a tartalékos katonatiszt brutálisan megverte a korábbi barátnőjét 2019 novemberében a Nógrád megyei Bujákon. A nőt szinte fel sem lehet ismerni azokon a fotókon, amiket a bántalmazás után töltött fel a közösségi oldalára.

A nő a Facebook-oldalán osztotta meg, hogy mi történt vele. Leírta, hogy az 52 éves, katonai főiskolát végzett alezredes már nem először bántotta. Legutóbb eltörte az orrát, a fejét és a testét ököllel szétzúzta, a haját kitépte, és majdnem megfojtotta egy bujáki szállón. Hiába könyörgött az életéért, a férfi nem hagyta abba a verést. A rendőrök elfogták a férfit, akit súlyos testi sértés miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Egy drogos férfi pedig többször is megverte feleségét, aki több éve volt együtt a párjával, mikor elkezdett drogozni. A férfi a kábítószer miatt agresszívvá vált és rendszeresen megverte az élettársát és a 7 éves kislányát is. A nő egy idő múlva elköltözött a férfitól, aki még ezután is zaklatta a nőt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!