Nem született volna meg 178 ezer gyerek 2011 óta, ha nincs a családtámogatási rendszer - videó

család, illusztráció
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Jelentősen nőtt a gyermekes családok életszínvonala a családtámogatási intézkedések miatt. Mondjuk a részleteket.
Vágólapra másolva!

A családbarát intézkedések nélkül nem lenne például családi adókedvezmény és otthonteremtési támogatás sem. Minden gyermek érték! Ettől vagyunk családbarát ország! A magyar családok továbbra is számíthatnak ránk! - mondta legújabb videójában Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára. 

Az elmúlt években a kormány sokat tett azért, hogy szülessenek gyermekek és legyenek olyan fiatalok, akik dolgoznak. Nagyon jó eredmény, hogy ez a szám az elmúlt tizennégy év alatt 1,23-ról 1,52-re növekedett, mellyel Magyarország az ötödik helyen van az Európai Unióban (EU). A kormány sok olyan intézkedést is hozott, amelyekkel szeretnék bevonni az ifjúságot a munkaerőpiacra. Ilyen például a 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentessége, ami a magyar családpolitika egyik fő eleme, az anyagi biztonság elérésében segíti a fiatalokat. 

Ha az 1,23-as teljes termékenységi arányszám megmaradt volna 2024-ig folyamatosan, akkor összesen 178 ezer gyermekkel született volna kevesebb Magyarországon.

Jelentős szempont az olyan családtámogatáshoz kapcsolódó szolgáltatások minősége is, mint az oktatás vagy a bölcsődei és óvodai ellátás, amelyek az elmúlt évtizedben sokat fejlődtek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről