Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül4 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 874. napjáról.

 

05:47
július 16, 2024
Vágólapra másolva!

Nyolc év börtönre ítélt egy orosz bíróság egy amerikai újságírót

A New York Times véleményrovatának szerzőjét, Masha A. Gessent július 15-én távollétében nyolc év börtönbüntetésre ítélte egy moszkvai bíróság az Ukrajnában elkövetett orosz háborús bűnökről tett megjegyzései miatt - írta a Kyiv Independent. 

A New York Times szerint Gessent "hamis információk" terjesztéséért ítélték el, miután 2022-ben egy interjúban az orosz hadesereg Bucsában és a szomszédos településeken elkövetett mészárlásáról beszélt.

Az orosz hatóságok 2022 augusztusában emeltek vádat az orosz származású amerikai újságíró ellen. 

Gessen közleményében azt írta, hogy az ítélet " a megfélemlítésemet szolgálja, és megakadályozza, hogy hivatásomat gyakoroljam. Arra kötelezni egy újságírót, hogy csak hivatalos forrásokat használjon, és még inkább arra, hogy csak a katonai konfliktus másik oldalán lévő forrásokat használjon, tulajdonképpen az újságírás betiltását jelenti" - tette hozzá Gessen.

05:02
július 16, 2024
Vágólapra másolva!

Amerikai tiltás Kijevnek

Az Egyesült Államok megtiltja Kijevnek, hogy amerikai fegyverekkel mélyen orosz területre mérjen csapást - közölte Patrick Ryder, a Pentagon szóvivője.

Amikor Oroszország májusban újabb offenzívát indított a Harkivi terület ellen, több ország közölte, hogy feloldotta a nyugatiak által biztosított fegyverek Oroszországon belüli katonai célpontok elleni bevetésére vonatkozó korlátozásokat. Washington is korlátozott engedélyt adott Kijevnek arra, hogy amerikai fegyvereket használhasson a határ közelében lévő orosz célpontok elleni csapásokhoz.

Ryder megismételte, hogy nem változott az a politika, amely megtiltja az ukránoknak, hogy az Egyesült Államok által szállított fegyvereket mélyen Oroszországon belül csapásokra használják. (Kyiv Independent)

04:52
július 16, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország kivonta utolsó járőrhajóját a Krímről

Az orosz Fekete-tengeri Flotta utolsó járőrhajója, a Project 1135 tegnap hagyta el a megszállt Krímet - erősítette meg a Kyiv Independentnek Dmytro Pletencsuk, az ukrán haditengerészet szóvivője.

"Ez a lépés azt jelzi, hogy az oroszok megértették, hogy el kell hagyniuk a Krímet. Legalábbis a hajóiknak" - mondta Pletencsuk.

 

04:46
július 16, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt hétfőn

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről