Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc

Kenusokat kellett kimenteni a Dunából

Vágólapra másolva!
A vízirendőrök vettek észre egy felborult túrakenut a Dunán. A hajóba egy pár kapaszkodott, maguktól nem tudtak kijutni a vízből. A rendőrök biztonságban kimentették őket.
Vágólapra másolva!

Gönyő közelében láttak meg a vízirendőrök egy felborult túrakajakot a Dunán, amibe egy pár kapaszkodott. Azonnal melléjük vezették a hajójukat, majd kimentették őket a vízből. 

A kenuvezető elmondta, hogy egy hirtelen szélroham felborította őket.

 Mentőmellény volt rajtuk, ami fenntartotta őket a vízen, és tudtak a kenuba kapaszkodni. 

Képünk illusztráció 
Fotó: Police.hu 

A rendőrök épségben a partra vitték a párt és a kenujukat is - írja a Police.hu

Tavaly júniusban a Balatonon többen is olyan helyzetbe kerülten a hétvégén, amiből a vízirendőrök nélkül nem tudtak volna biztonságosan partra jutni. Műszaki hibás vitorlások utasain, viharos szélben vízibiciklikkel, és SUP-okkal elsodródó fürdőzőkön kellett segíteniük.

Tavaly májusban a Rákóczi hídról zuhant a Dunába egy férfi kedden hajnalban. A vízi rendőrök azonnal megpróbálták kiemelni, de a férfi ellenállt a segítségére sietőknek. Végül mégis sikerült partra vinni, ahonnan a mentősök rendőri kísérettel vitték kórházba.

2023 áprilisában aprilis 2-án 15 óra körül érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy vitorlás a balatonboglári kikötő előtti vízterületen homokpadra futott. A vízirendőrök a hajót a fedélzeten tartózkodó két emberrel együtt kiszabadították, és a kikötőbe vontatták.

Ahogy korábban megírtuk, medúzák jelentek meg Fadd-Domboriban – hívta fel a Teol figyelmét Farkas Erik, aki felvételt is készített a holtágban úszkáló apró teremtményekről. A mindössze néhány centiméter átmérőjű édesvízi medúza, feltehetően a Kínából származó Craspedacusta sowerbii, ami egy invazív faj. Noha vannak mikroszkopikus méretű csalánsejtjeik, melyekben méreganyag található, ezek csak egészen apró szervezetekre veszélyesek. Magyarországon csak kavicsbányatavakban és folyók holt medreiben szoktak megjelenni medúzapopulációk, ha ideálisak számukra a feltételek. A medúzafajok rendkívül érzékenyek a vízhőmérséklet, a pH és a víztisztaság paramétereire.

Egy hónapja látták utoljára szerettei Idát, az idős, beteg asszonyt, akit a Dunában találtak meg a csepeli rendőrök márciusban. Az asszony a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Jánoshidán élt, de több mint egy hónapja nem adott életjelt magáról. A család utolsó információja szerint január 29-én fejsérüléssel szállították be a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházba, ahonnan másnap saját felelősségére távozott, de nem ment haza.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről