Vágólapra másolva!
Vörös riasztást adott ki a HungaroMet Zrt. tizenöt vármegyére szombat éjfélig.
Vágólapra másolva!

A meteorológiai szolgálat szerint szombat éjfélig 

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, valamint Veszprém vármegye területére adták ki a legmagasabb figyelmeztetést.

Ez azt jelenti, hogy itt a napi átlaghőmérséklet 29 fok felett lesz.

További négy - Győr-Moson-Sopron, Nógrád, Vas, és Zala - vármegye területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Itt az átlaghőmérséklet 27 fok felett lesz.

IDÉN ELŐSZÖR KEREKEN 40 FOK AZ ORSZÁGBAN* 🌡 ...és minden valószínűség szerint nem utoljára - holnap már jó eséllyel a...

Posted by HungaroMet Nonprofit Zrt. on Thursday, July 11, 2024

A HungaroMet azt írta, a hőmérséklet országosan elérte a 40 fokot, ma pedig akár 41 fok is lehet, és valószínűleg a nyáron nem először és utoljára.

A Köpönyeg előrejelzése alapján lapunk arról számolt be, pénteken előfordulhat zápor és zivatar, de a hőmérséklet 33-40 fok között alakul. Szombaton is csak elszórtan lehet eső, és országosan 35-41 fok lesz. Vasárnap keleten már lehet néhol zivatar, de marad a 35-40 fok közötti hőmérséklet. Hétfőn és kedden zavartalan lesz a napsütés és marad a 35-41 fok.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről