Meghalt a kánikula miatt egy kiskunhalasi postás, hőgutát kapott

Vágólapra másolva!
Egy postást életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállítottak el Kelebiáról. A középkorú férfit a halasi kórház intenzív osztályán kezelték, de a gondos orvosi ellátás ellenére meghalt.
Vágólapra másolva!

A Baon információi szerint helyettesíteni vezényelték át a kiskunhalasi postást Kelebiára, ahol szerdán kerékpárral dolgozott, amikor a hőségben összeesett. 

Járókelők találtak rá a földön eszméletlenül fekvő postásra, akihez azonnal mentőt hívtak.

A férfi hosszú ideig feküdt eszméletlenül a tűző napon, mire rátaláltak. Mentőautó és mentőhelikopter érkezett a helyszínre és testhőmérsékletét 43 fokra hűtötték vissza, állapotát stabilizálták, majd a halasi kórházba szállították. Az intenzív osztályon szakszerű kezelést kapott, de életét nem sikerült megmenteni.

A HungaroMet Nonprofit Zrt. szerint a postás rosszulléte előtti napon, július 16-án, az év eddigi legforróbb napját mérték, Kelebián 41,6 fokot regisztráltak, ami kevéssel maradt el a Magyarországon valaha mért 41,9 fokos rekordtól, amit 2007 júliusában Kiskunhalason mértek. A tragédia napján is rendkívül meleg volt, a hőmérséklet meghaladta a 40 fokot.

 

 

 

 

4o

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!