Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi eljárást indított az Európa-bajnok spanyol válogatott csapatkapitánya, Álvaro Morata és a torna legjobb játékosának megválasztott Rodri ellen, mert a madridi ünnepségen Gibraltár szuverenitásáról énekeltek.

A spanyol válogatott futballistái a hagyományoknak megfelelően Madrid egyik központi terén, a Plaza de Cibelesen gyűltek össze a szurkolókkal közösen, hogy megünnepeljék az Eb-címét. Az ünneplés alatt azonban Rodri azt hangoztatta, hogy "Gibraltár Spanyolországé". A csapatkapitány, Álvaro Morata ekkor odafordult a Manchester City-ben futballozó honfitársához és emlékeztette rá, hogy Angliában játszik, mire Rodri azt felelte: "Nem érdekel!"

Vizsgálat indult az Eb-győztes spanyol focisták ellen

Mindez természetesen óriási diplomáciai botrányt okozott, ugyanis Gibraltár több mint 300 éve brit tengerentúli terület, így érhető módon a helyieknél kiverte a biztosítékot az ominózus eset. A Gibraltári Labdarúgó Szövetség (GFA) közleményben jelezte, hogy hivatalos panaszt tesznek az Európai Labdarúgó-szövetségnél, mivel azt sérelmezte, hogy olyan rigmusokat skandáltak a spanyolok, amelyek a Gibraltár szuverenitása körüli feszültségekre utaltak.

Álvaro Morata, Rodri, spanyol fociválogatott
Morata és Rodri ellen vizsgálatot indított az UEFA
Fotó: AFP

Az UEFA pénteken jelezte, hogy vizsgálatot indított Morata és Rodri vitatott magatartása miatt. A szövetség közleményéből az nem derült k, hogy milyen büntetésre számíthat a két játékos.

Az UEFA etikai és fegyelmi felügyelőjét nevezik ki, hogy értékelje az UEFA fegyelmi szabályzatának lehetséges megsértését Rodrigo Hernández Cascante és Álvaro Morata játékosok által tanúsított viselkedést a 2024-es UEFA Európa-bajnokság trófeájának nyilvános bemutatásakor"

 – áll a rövid közleményben.

Mint ismert, a spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot. Spanyolország az örökrangsorban Németországot maga mögött hagyva 1964, 2008 és 2012 után negyedszer nyerte meg a kontinensviadalt.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!