Újabb fordulat a Frontin-ügyben

Vágólapra másolva!
Eltörölte az NNGYK a Frontin 0,25 mg tabletta felfüggesztését és alkalmazását megtiltó határozatot. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) még június 19-én azonnali hatállyal felfüggesztette a Frontin nevű, alprazolám hatóanyagú nyugtató egyes tételeinek forgalmazását, mert minőségi probléma merült fel a vényköteles tabletta több gyártási tételénél. Azóta kiderült, hogy a hiba nem áll fenn, ezért visszavonták a határozatot. Az Egis Gyógyszergyár Zrt. közleményben számolt be a fejleményről.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) még június 19-én azonnali hatállyal felfüggesztette a Frontin nevű, alprazolám hatóanyagú nyugtató egyes tételeinek forgalmazását.

Akkor a döntést azzal indokolták, hogy bejelentés alapján a nyugtató hatású tabletta követő stabilitásvizsgálata során a 12. havi időpontnál 25 °C és hatvan százalékos relatív páratartalom körülményei között a gyógyszer specifikációjában szereplő határértéknek nem megfelelő eredményt mértek egy szennyeződésben - írja a Magyar Nemzet.

Képünk illusztráció!
Fotó: Pexels

Az NNGYK megállapította, hogy a gyógyszer jelen eljárással érintett gyártási tételei esetében

minőségi hiba nem áll fenn, betegbiztonsági-kockázat nincs.

A múlt hónapban diabétesz elleni gyógyszerekről adtak ki figyelmeztetést, mert hamis tabletták kerültek forgalomba.

Korábban arról is írtunk, hogy gyógyszerészek kimutatták, hogy vannak bizonyos gyümölcsök, zöldségek, és italok, amelyeket fogyasztva bizonyos gyógyszerek nem fejtik ki az elvárható hatásaikat. Ezért nagyon fontos, hogy aki rendszeresen szed gyógyszert, figyeljen oda, hogy mit eszik.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről