A teljes országra lecsap a vihar, leszakad az ég

Vágólapra másolva!
Kissé felfrissülhetünk az elkövetkező egy-két napban, ugyanis úgy tűnik a kánikulát egy időre elsöprik a hamarosan érkező zivatarok.
Vágólapra másolva!

Szombaton az északkeleti, illetve az északnyugati országrész kivételével nagy területen 27-29 fok között alakul a napi középhőmérséklet. Szombaton a napi középhőmérséklet a felhősebb időnek is köszönhetőn

 a Dunántúlon 25 fok alatt maradhat, a délkeleti országrészben azonban még 27 fok felett valószínű.

- írja a Magyar Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

zivatar,riasztás
Képünk illusztráció!
Fotó: Origo - Ladóczki Balázs

Előrejelzéseik szerint péntek késő estétől, éjféltől szombat délig nagyobb valószínűséggel a Dunántúl délnyugati felében fordulhatnak elő zivatarok a nagyobb területen képződő intenzívebb záporok mellett. Ezek környezetében a szél felerősödhet, néhol nyugaton, 

délnyugaton pedig felhőszakadás is előfordulhat. 

Elsősorban nyugaton, délnyugaton a 24 órás csapadékösszeg területi átlagban elérheti vagy meghaladhatja a 20 mm-t, várhatóan a nyugati, délnyugati határ közelében egy-egy helyen lokálisan 50 mm feletti csapadékra is van esély.

Szombaton déltől éjfélig a déli megyékben (elsősorban a határ közelében) alakulhatnak ki helyenként zivatarok a záporos csapadék mellett, szélerősödés (50-65 km/h), intenzív csapadék (15-25 mm) kíséretében. Egy-egy helyen felhőszakadás is előfordulhat eleinte délnyugaton, majd napközben, este egyre inkább a déli, délkeleti határ közelében - írják.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!