A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az idén is nagyot szól majd a tűzijáték Magyarország születésnapján

Tűzijáték, Budapest, 2022.08.27., tömeg, „Tűz és fények játéka" című műsor, fényfestés, drónshow, 2 rész
Vágólapra másolva!
Monumentális látványban lesz részük mindazoknak, akik augusztus 20-án megtekintik a tűzijátékot. A lélegzetelállító hatáshoz az elmaradhatatlan drónshow és fényfestés is hozzájárul.
Vágólapra másolva!

Idén is lenyűgöző tűzijátékra számíthatunk Magyarország születésnapján, ahol a Duna-part öt kilométeres szakaszán csodálhatjuk meg a káprázatos pirotechnikai show-t. Az esemény a Petőfi hídtól egészen a Margitsziget alsó részéig húzódik majd, ahol több mint negyvenötezer különálló effekt várja a nézőket.

Elképesztő látványvilág

Az idei tűzijáték különlegessége, hogy a hagyományos tűzmozsarak és római gyertyák mellett drónshow - amelyben összesen 1300 pilóta nélküli repülőeszköz jeleníti meg a magyar történelem legmeghatározóbb jelképeit -, és fényfestés is gazdagítja az élményt. A látványtervezők célja, hogy a Duna-part bármely pontján állva közel azonos vizuális élményt nyújtsanak a vendégeknek, így akár a Szabadság, Erzsébet és Margit hídról is tökéletesen látható lesz a show.

Pirotechnikai csodák

A több mint huszonkilencezer pirotechnikai terméket mintegy ötszáz indítási pontról – köztük 9 folyami uszályról és 65 pontonról – lövik majd a magasba a szakemberek, akik hat hónapja készülnek erre a jelentős eseményre. Az idei tűzijátékot különleges pirotechnikai effektek teszik még látványosabbá, mint például tűzmozsarak, római gyertyák, görögtüzek, szikraszökőkutak és lángeffektek, amelyek garantáltan elvarázsolják az ünneplőket.

Történelmi utazás mesebeli elemekkel

A tűzijáték tematikája idén is a magyar történelem legfontosabb eseményeit meséli el, a nemzeti mesehagyományokra építve. Az öreg pásztor karakterén keresztül megismerhetjük a Csodaszarvas, Attila, Csaba királyfi, a honfoglalás és Szent István király történetét. A narrációval ellátott show-t Elek Norbert zenei kompozíciója teszi teljessé, amelyben magyar népdalok és nagy zeneszerzőink, Liszt Ferenc és Kodály Zoltán művei is felcsendülnek.

Híres alkotók

Európa legnagyobb tűzijátékát ezúttal is elismert szakemberek álmodták meg. Seres Anikó, a montreali tűzijáték-világverseny díjazottja felel a pirotechnikai részletekért, míg Besnyő Dániel a fényfestés és látványtervezés mestere. A művészeti koncepció kidolgozásában Iványi Árpád és Réti Barnabás vettek részt, akiknek köszönhetően az idei show is különleges élményt nyújt.

Exkluzív videó és további információk

Az alkotókkal készült exkluzív videót az alábbi linken tekinthetik meg. A Szent István Nap programjaival kapcsolatos részletes információk pedig elérhetők a rendezvénysorozat honlapján, a szentistvannap.hu címen, valamint a Szent István Nap mobilapplikációban.

Készüljünk együtt augusztus 20-ra, és élvezzük a felejthetetlen tűzijátékot!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!