A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Tucatjával csempészte át az országon a migránsokat a kisteleki banda

Vágólapra másolva!
A vádirat szerint a Kistelek közeli településen élő férfi 2021-ben megállapodott az embercsempészéssel foglalkozó bűnszervezet szerb vezetőjével abban, hogy a szerb-magyar határ közeléből migránsok visz az osztrák-magyar határ közelébe. A szerb vezető utasítása alapján irányította és szervezte a feladatokat, így ő szervezte be a sofőröket, biztosította a szállításhoz szükséges kocsikat, és szükség esetén gondoskodott a migránsok szállásolásáról.
Vágólapra másolva!

A banda tagja volt a főnök testvére, az élettársa, és az apja is.

A testvér volt a sofőr, az apa feladata volt az autók kölcsönzése és az előfutó autók vezetése, az élettárs pedig folyamatosan tanáccsal látta el, biztatta, bátorította a férfit.

A férfi 5 hónap alatt 7 szállítást vállalt el.

Az első, 2021 decemberében 22 migránst zsúfoltak be egy személyszállításra alkalmatlan teherautóba, amelyben sem ülőhely, sem fűtés nem volt.

 

2022 áprilisára önállósította magát és egy albán állampolgár által vezetett embercsempész bűnszervezet részére vállalt fuvarokat. 

Hasonlóan járt el a férfi sógora is, aki 2022-ben egy török vezetésű bűnszervezet részére vállalta migránsok szállítását. Az akcióban a fiatalkorú élettársát is részt vett.

Az öt vádlott folyamatosan segített egymásnak.

Az ügyben további négy embert vádolt meg az ügyészség, egyikük a tanyáján rejtette el a migránsokat, egy másik pedig kísérő volt az egyik fuvar során.

Az ügyészség a szervező férfit, mint tettest és élettársát, mint bűnsegédet az embercsempészés szervezőjeként, irányítójaként, a határ átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, üzletszerűen, folytatólagosan, részben a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével; a másik három tagot a határ átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntettével; míg a többi négy elkövetőt vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. Az összes bandatagot letöltendő börtönre ítélhetik.

Tavaly nyáron egy szír migráns illegálisan jött át a szerb-magyar határon, majd egy magyar rendőrre támadt és a társait is arra buzdította, hogy tegyék ugyanazt, néhány hete pedig felborult egy 50 migránst szállító furgon Szerbia délnyugati részén. A balesetben több mint 30-an megsérültek.

Szintén néhány hete, egy külföldi embercsempész Ausztriába akart szállítani 35 migránst. Amikor a sofőr az autópályán Budapest irányába indult, a rendőrök felfigyeltek rá, majd megpróbálták megállítani, azonban az autó sofőrje nem állt meg, helyette inkább ámokfutásba kezdett. Menekülés közben többször áthajtott a piroson, majd egy rendőrautónak is neki csapódott. 

2022 novemberében pedig a rendőrök Inárcstól kezdve üldöztek egy fehér furgont az M5-ös autópályán, amiben migránsokat csempésztek. Az embercsempészek menekülés közben többször a rendőrökre lőttek úgy, hogy kihajoltak az ablakon. Amikor az autópályán beértek Budapestre, a Nagykőrösi útnál a dugó miatt nem tudtak tovább haladni, ezért a két embercsempész kiugrott a kocsiból és bemenekültek a közeli autókerekedésbe. A rendőrök végük a TEK segítségével fogták el őket.  


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!