A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Folyamatosan kapta a lövéseket az Ercsiben megtámadott család egyik tagja

Vágólapra másolva!
Egy konfliktus miatt támadt rá egy csoport Ercsiben egy családra szombaton. A támadók gumilövedékes és gázfegyverekkel, botokkal és baseballütőkkel támadtak rá egy helyi családra. Az egyik családtag feltartott kézzel ment a csoport felé, ők azonban többször rálőttek, nyolcszor el is találták.
Vágólapra másolva!

Augusztus 10-én, szombaton egy korábbi konfliktus miatt egy nagyobb csoport rátámadt egy helyi családra a Fejér vármegyei Ercsin. A támadásról látható felvételen látni lehet, ahogy egy társaság egy másik csoportra támad, akik igyekeznek elkergetni őket. A videón nagyjából középen van Balog Attila, aki a Borsnak részletesen beszámolt a támadásról. 

A férfi elmondta, felnyújtott kézzel indult el a támadók felé, hogy megkérdezze tőlük, miért jöttek ki az öccse házához ilyen sokan. Ekkor már fegyvertelenül, széttárt karokkal ment a támadók felé, akik rálőttek. 

Nyolc helyen ért lövés, olyan emberektől, akik vagy 40-en voltak és az öcsém háza elé érkeztek

– mondta a férfi, akinek az öccse korábban feljelentette a társaságot, mert megtámadták a fiát, ez nem tetszett nekik. 

Attila, akit többször is meglőttek a támadók
Fotó: Bors.hu / Bors.hu

Ahogy Attila részletesen bemutatta a támadás helyszínét elmondta, hogy az öccse házánál, a sarkon már sorozatosan lőtték. 

"Itt a sarkon, itt már folyamatosan kaptam a lövéseket és nem foglalkoztak azzal, hogy velem mi lesz”

– magyarázta a férfi. Az első gumilövedékes találat után már a többi hetet nem igazán érezte, annyira sok volt benne az adrenalin. A lövéseket nagyjából pár méterről kapta olyan emberektől, akiket név szerint ismer. 

Attila elmondása szerint 15-20 ember rohant feléjük különféle fegyverekkel, plusz több autó is érkezett a házhoz, amikből 4-5 ember szállt ki, ha nem több, így közel 40 személy támadt rájuk. 

Fotó: Police.hu 

Ahogy azt korábban megírtuk, a rendőrök a bejelentés után azonnal a helyszínre mentek, majd kiderítették, hogy két helybeli család közötti vitája fajult lövöldözéssé. Ezután, másnap, augusztus 11-én, nem sokkal 12 óra után egy összehangolt akcióban, a TEK segítségével fogták el a támadókat a 6-os főút mellett. 

Összesen 17 embert állítottak elő, közülük 15-öt őrizetbe vettek. 

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság miatt indítottak eljárást ellenük, valamint tovább folyik a nyomozást, hogy a többi támadót is elfogják. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!