A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gyurcsány polgármesterének elfogása előtt szabadult ki az óbudai korrupciós botrány egyik kulcsszereplője

kisslászló, czeglédygergő
Czeglédy Gergő alpolgármester és Kiss László óbudai polgármester óriási bajban vannak.
Vágólapra másolva!
Az óbudai korrupciós botrány egy újabb kulcsfiguráját engedték ki a letartóztatásból – tudta meg a Magyar Nemzet. A portál információi szerint a férfit még márciusban fogták el, ám nem sokkal Kiss László polgármester meggyanúsítása előtt szabadulhatott a rácsok mögül.
Vágólapra másolva!

A III. kerületi kenőpénzes botrány újabb fontos szereplője szabadulhatott a letartóztatásból

– értesült a Magyar Nemzet. Azt az Origo is megírta, hogy ez az az ügy, amelybe belebukott Óbuda DK-s polgármestere, Kiss László, valamint a szocialista alpolgármester, Czeglédy Gergő.

Kit engedhettek ki?

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy 

a nemrég szabadult gyanúsítottnak nem sokkal Kiss meggyanúsítása előtt szűnt meg a letartóztatása, ahogy az alpolgármester őrizetbe vétele előtt is kiengedtek egy sokat tudó érintettet a börtönből.

kisslászló, dk
Kiss László. Fotó: Wikipédia

Ezekkel a bűncselekményekkel vádolják Kiss Lászlót

Mint arról az Origo korábban beszámolt, a Központi Nyomozó Főügyészség az óbudai korrupciós bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásában újabb öt személyt hallgatott ki gyanúsítottként, akik közül hárman őrizetben vannak. Gyurcsány óbudai polgármesterét szerdán vették őrizetbe. A nyomozó főügyészség szerdán összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre az ügyben, amelynek keretében számos helyszínen – köztük a Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat épületében, valamint több önkormányzati cégnél – végzett kutatást és lefoglalást. 

Kiss László a 2019. októberi polgármesterré választását követően megállapodott egy ismerősével, hogy az érdekeltségébe tartozó cégek rendszeresen megbízásokat kapnak az önkormányzattól, amiért cserébe neki és további – az önkormányzatnál dolgozó – hivatalos és nem hivatalos személyeknek pénzt kell visszafizetni.

Az ügyről bővebben ITT olvashat!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!