Lázár János: Nem lehet közöttünk olyan, hogy valamelyikünk egy pedofíliához kapcsolódó ügyben kegyelmet ad

Lázár János.
Fotó: Lázár János Facebook-oldala
Vágólapra másolva!
Ha arra építjük a politikánkat, hogy a család és a gyerek a legfontosabb, akkor nem lehet közöttünk olyan, hogy valamelyikünk egy pedofíliához kapcsolódó ügyben kegyelmet ad - minderről Lázár János beszélt a Tranzit fesztiválon.
Vágólapra másolva!

Lázár János közlekedési és építésügyi miniszter a Tranzit Fesztiválon többek között arról beszélt, a választók számára teljesen világos volt, hogy „Magyar Péter azért van, mert volt egy Novák-ügy, volt egy kegyelmi ügy. Ha nem lett volna az egész Novák-ügy, akkor a Fidesz nem 44,8 százalékot kap, hanem 3-4 százalékkal többet.”

Lázár szerint ez az ügy máig nincs kellően feldolgozva, úgy érezte, hogy a közösségeikben van egy elbizonytalanodás.

 Becsületbeli ügy. A becsületünkön egy folt esett, ami nincs elrendezve. És ezt szerintem nem szabad hagyni, mert ez egy olyan seb, ami gennyed ott az ember lábán, és egyszer csak majd az egész lábat le kell vágni véletlenül, mert nem tudják megállítani a sebnek a terjedését és nem tudják meggyógyítani.

Elmondta, hogy ha arra építik a politikájukat, hogy a család és a gyerek a legfontosabb, „akkor nem lehet közöttünk olyan, hogy valamelyikünk egy pedofíliához kapcsolódó ügyben kegyelmet ad. Az létezhetetlen. Ezzel kivégzi azt a politikát, azt a munkát, amit a demográfiai helyzet megfordítása és a családok megmentése érdekében elvégeztünk az elmúlt 10 évben. Ebből fakadt ez az egész jelenség. Ebből a megdöbbenésből jött ez a Magyar Péter-féle élmény, politikai showműsor.”

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!