A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNVas Kata Blanka
14:00KerékpározásVerseny

Ezeket a könyveket olvassa Orbán Viktor idén nyáron - videó

Vágólapra másolva!
Magyarország miniszterelnöke egy tucatnyi könyvből négy könyvet választott ki, amiket a nyáron el fog olvasni. A kormányfő például Karikó Katalin: Áttörések című könyvét is kiválasztotta.
Vágólapra másolva!

Végre itt a nyár, van idő olvasni. Mindig kérek ajánlásokat

 – mondja Orbán Viktor egy TikTok-videóban, miközben kinyit egy könyvekkel teli dobozt. Elsőként a Rubikon Intézet Polgárháborúk – Az eszmékben élő történelem című könyvét veszi kézbe, de gyorsan félreteszi, mondván, 

Nem tervezünk polgárháborút, ennek most nincs haszna.

Ezután Mező Gábor A kultúra megszállása című könyvének elolvasását fontolgatja, de végül megjegyzi: „Ezt már átéltük, jobban ismerjük, mint a szerző.” Orvos-Tóth Noémi nagy sikerű Örökölt sors című könyvéhez érve azt mondja, „Ez pszichologizálás, hagyjuk ezt a végére”. Szőcs Géza Összegyűjtött verseit dicséri, de úgy véli, „Ilyesmit csak otthon lehet igazán jól olvasni”, ezért nyári olvasmánynak nem találja megfelelőnek. Megjegyzi, hogy a koronavírus-járványban elhunyt szerző a magyar politika egyik legnagyobb vesztesége volt az elmúlt évtizedben.

Ő írhatta volna meg a magyar jobboldal történetét, ami a mi közös történetünk is lett volna, de ezt magával vitte a sírba

 – mondja, majd Michel Houellebecq Megsemmisülni című könyvét látva félreteszi azt, mert túl vastagnak találja. David Goodhart Harc a méltóságért és a státuszért című könyvét „bonyolult, de talán hasznos” megjegyzéssel elsőként helyezi az olvasandó könyvek közé. 

Lánczi András könyvéhez érve a címet fel sem olvasva hozzáteszi: „Lánczit mindig olvasni kell", és a halomba rakja. Karikó Katalin Áttörések című könyvét „mégiscsak magyar” kijelentéssel a jobb oldali halomra helyezi.

Orbán Viktor a nyári kikapcsolódása idején:

  • Samuel Gregg: Értelem, hit és a nyugati civilizációért folytatott küzdelem című kötete, 
  • Karikó Katalin: Áttörések című műve,
  • Lánczi András: A sikeres nemzetek tíz szabálya című munkája és 
  • David Goodhart: Harc a méltóságért és a státuszért című kötetét olvassa majd el - írja a Magyar Nemzet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!