Szijjártó Péter: A Fidesznek a szívügye Győr és a jövőben is a város fejlődését fogja szem előtt tartani

Vágólapra másolva!
Győr elmúlt évtizede igazi sikertörténet, 2014 óta ötszázmilliárd forintnyi beruházást sikerült odavinni, és a Fidesz-KDNP-nek a város a szívügye, ezért továbbra is a fejlődését fogja szem előtt tartani - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Győrben.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető a beszédében mindenekelőtt köszönetet mondott mindazoknak, akik az utóbbi években részt vettek ezen sikertörténet írásában, ugyanis ez a korszak "a város történetének arany lapjaira fog" tartozni.

Az évek, amelyek itt Győrben úgy teltek el, hogy a Fidesz és a KDNP viselte a városvezetés felelősségét, azok egyértelműen sikeres évek (.) Az nem is kérdés, hogy Győr egy bezzegváros. Az nem kérdés, hogy amikor a magyar gazdasági növekedésre pozitív példákat keresünk, akkor Győrt mindig ott mondjuk az élmezőnyben

 - sorolta.

Majd kiemelte az infrastrukturális fejlesztéseket, például a kerékpárutak építését vagy épp a Petőfi híd tehermentesítését, a családok életét megkönnyítő intézkedéseket, az újabb bölcsődék és sportparkok létrehozását, illetve azt is, hogy kemény munkával sikerült elérni: mindenki, aki akar, az tud is dolgozni.

Szijjártó Péter Barcson.
Szijjártó Péter 
Fotó: Facebook / Szijjártó Péter

Aláhúzta, hogy 2014 óta ötvenegy nagyberuházást sikerült Győrbe vinni ötszázmilliárd forint értékben, amelyek több mint 3500 új munkahelyet teremtettek közvetlenül.

"Tehát ez ennek a brigádnak így közösen az elmúlt tízéves teljesítménye (.) És én azt gondolom, hogy ezek a sikerek nem is jöhettek volna létre a kormány és a polgármester, a kormány és az önkormányzat kiváló együttműködése nélkül" - vélekedett.

Én azt hiszem, hogy az elmúlt évek sikertörténetének az egy nagyon fontos oka volt, hogy itt, Győrben a Fidesz egy csapatsport, a Fidesz-KDNP egy csapatsport kifejezéssel volt egyenlő. Tehát akik itt dolgoztak, dolgoznak, akik itt vagyunk, mind-mind csapatként, közösségként tekintünk magunkra

 - tette hozzá.

Szijjártó Péter ezt követően több szempontból is történelminek nevezte az idén júniusi helyhatósági és európai parlamenti választást. Leszögezte: soha korábban nem fordult elő, hogy egyszerre választották volna meg "az emberekhez legközelebb álló és az emberektől legtávolabb álló képviselőket".

Szavai szerint nem csak maga a választás volt "speciális", hanem az eredmény is, miután nem volt olyan eddig, hogy egy politikai közösség kétmilliónál is több szavazatot kapjon egy EP-választáson, márpedig a Fidesz-KDNP-nek most ez összejött.

Kifejtette, hogy ez a siker nem magától állt elő, ezt szavazatonként kellett összerakni, és ebben a győri 24 ezer voks is benne van, amiért jár a köszönet a helyieknek.

Kitért arra is, hogy az EP-választást a kormánypártok Győrben is magasan nyerték, a tizenöt körzetből tizennégyben sikerült győzni, ami világos üzenet az elmúlt évek teljesítményének értékelését illetően.

Az önkormányzati választással kapcsolatban elmondta, hogy a Fidesznek kétharmados többsége lesz a következő közgyűlési testületben, huszonkettőből tizennégy helyet szerezve.

Majd hozzátette, hogy a polgármester-választáson is speciális helyzet állt elő, amelynek következtében most nem sikerült nyerni, de beszédes, hogy mindhárom jelölt elindult egyéniben is, és hármójuk közül egyedül Dézsi Csaba András győzött.

A miniszter arról számolt be, hogy terveket kell készíteni a következő időszakra vonatkozóan, azonban az elsődleges szempontnak továbbra is annak kell lennie, hogy a kormánypártoknak a szívügye Győr.

Tehát mi továbbra is a város fejlődését akarjuk, mert a város fejlődése eddig is a nevünkhöz fűződött, és mi szeretnénk, hogy ez a város tovább fejlődjön

 - közölte.

"Ami egész biztos, hogy ez az új helyzet egy sokkal nagyobb fegyelmet fog megkövetelni a frakciónktól, mint eddig, hiszen mindenfajta kihívások fognak érni minket természetesen, és ezeknek a kihívásoknak a kezelésében a gerincességre, a karakánságra és a lojalitásra nagyon nagy szükség lesz" - fűzte hozzá.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!