A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNVég Zsombor
11:20CselgáncsZsombor Veg-Aleksandar Kukolj
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl

Minden eddiginél látványosabb lesz az augusztus 20-i tűzijáték

Tűzijáték, Budapest, 2022.08.27., tömeg, „Tűz és fények játéka" című műsor, fényfestés, drónshow, 2 rész
Vágólapra másolva!
Idén négynapos rendezvénysorozattal készülnek a szervezők Magyarország születésnapjára, az államalapítás ünnepére. Az augusztus 20-i hosszú hétvége miatt már augusztus 17-től, szombattól elkezdődnek majd a programok. A Szent István-nap rendezvénysorozat keretein belül a szervezők összesen 19 helyszínen várják az érdeklődőket a megszokott minifesztiválokkal, zenei, kulturális és gasztronómiai programokkal.
Vágólapra másolva!

Magyarországon augusztus 20. napja az államalapítás és államalapító Szent István király emlékének nemzeti ünnepe, a szervezőknek ezért is olyan fontos, hogy az érdeklődök közül mindenki találhasson magának tetsző programot - írta a Magyar Nemzet.

A hivatalos állami rendezvények sora a szokásoknak megfelelően augusztus 20-án reggel a Kossuth Lajos téren kezdődik, ahol felvonják Magyarország nemzeti lobogóját, majd ugyanitt tartják az ünnepélyes tisztavatást. Ezt követően az érdeklődők a Duna-parton tekinthetik meg a nap egyik leglátványosabb és leginkább várt programját, a légiparádét. A Nyitott Parlament program keretében egész nap ingyenesen látogatható lesz az Országház. 

Minden eddiginél nagyobb tűzijáték lesz

A nap fő attrakciója 21.00-kor kezdődik, a látványos tűz és fények játéka. A Magyar Nemzet információi szerint az idei minden idők leglátványosabb tűzijátéka lesz. 

Az eddigi 4,3 helyett több mint öt kilométer hosszan lehet majd nézni a Duna mentén. 

Ezúttal a látványterület a Petőfi hídtól egészen a Margit-sziget közepéig tart majd, és a tavalyi kettő helyett három belvárosi hidat is érint, vélhetően idén is fognak majd látványelemeket indítani a Duna két partját összekötő műtárgyakról.  A műsort idén is híres magyar zeneszerzők alkotásai és jól ismert népdalok kísérik majd.
 

A Szent István-napi rendezvénysorozat garantált kikapcsolódást jelenthet azok számára, akik a zenei programok miatt látogatnak ki a különböző helyszínekre, hiszen 

számtalan zenés produkció és ingyenes koncert várja majd a kilátogatókat. 

A szervezők kiemelt programokkal készülnek azok számára is, akik gasztronómiai élményekre vágynak, ugyanis a Vörösmarty téren idén is megrendezik majd a Csárdafesztivált is, az esemény célja pedig, hogy a leghíresebb magyar csárdák elhozzák majd legkedveltebb ételeiket a fővárosba. 

A Lánchídtól a Döbrentei térig kap helyet a Magyar Ízek Utcája,

 amely a korábbi évekhez hasonlóan a Kárpát-medence gazdag gasztrokultúráját mutatja majd be.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!