Új változások jönnek a családtámogatásoknál, tízezreket érinthet a döntés

Ikrek, csecsemő, gyerek, ágy, illusztráció
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2018 Zoia Kostina/Shutterstock. No use without permission.
Vágólapra másolva!
Tovább bővülnek a családtámogatások Magyarországon – jelentette be Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter. Közölte: csütörtök este jelent meg az a kormányrendelet-módosítás, amely tovább bővíti a magyar családoknak az egyedülálló családpolitikai intézkedésekhez való hozzáférését, mivel a speciális adózók, akiknek a legnagyobb csoportja a katások, és az őstermelők esetében tovább bővül a csok plusz, a babaváró támogatás és a falusi csok.
Vágólapra másolva!

Erre érdemes figyelni

A Magyar Nemzet szemléje szerint a speciális adózási formákból adódóan a bankok eddig a hitelbírálat során a bevételek 10-20 százalékát tudták figyelembe venni, a rendelet módosítása azonban innentől a bevételek 50 százalékát írja elő. Ez azt jelenti, hogy például a csok plusz esetében a 15 millió, a 30 millió vagy az 50 millió forintos hitelhez való hozzájutás lehetősége egyre erőteljesebbé válik. Jelentős előrelépés az is, hogy eddig ezeknél a foglalkoztatási formáknál két-három éves társadalombiztosítási jogviszonyt írtak elő, ez most egy évre csökken – ismertette a miniszter.

Újszülött, csecsemő
Képünk illusztráció!
Fotó: Pixabay

Több tízezer potenciális támogatást igénybe vevőről van szó, ide tartoznak például a fodrászok, a kozmetikusok, a fotósok, az informatikusok vagy a kiskereskedelmi tevékenységet folytató egyéni vállalkozók.

A kormány számít rájuk, és hívja őket abba a családtámogatási rendszerbe, amelynek harminc intézkedése valósult meg az elmúlt években. A jelenlegi gazdasági szempontból nehézségeket magában rejtő helyzetben is bővítik a családtámogatásokat, amelyek európai és világszinten is különlegesek – fogalmazott a tárcavezető.

csecsemő
A kép illusztráció!
Fotó: 123rf.com

Így segít a kormány

A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy

a kibővített családtámogatási eszközökön kívül a kormány 1,1 millió családnak segített az augusztusra előrehozott szeptemberi családi pótlék, gyes és gyed kifizetésével.

Még több részlet a változásokról ITT olvasható!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!