Vágólapra másolva!
A Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ és a Századvég ismét megszervezi szeptemberben a XI. Civil Véradást. 
Vágólapra másolva!

A Civil Véradó Hét célja elsősorban a civilek, civil szervezetek mozgósítása egy jó ügy támogatása érdekében, ez a cél anno a 2020-ban kitört koronavírus-járvány miatt további misszióval bővült, ugyanis a járvány teremtette helyzetben kiemelten fontossá vált a szükséges vérkészítmények folyamatos biztosítása, a véradók pedig ily módon is kifejezhették segítőkészségüket és szolidaritásukat rászoruló embertársaink felé. 

A fővárosban a XI. Civil Véradás elnevezéssel megszervezett véradó hétre a Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ és a Századvég összefogásának köszönhetően kerül sor 2024. szeptember 16–19-e között.  

A véradás önzetlen jócselekedet, és erősíti az összetartozás érzését. Akár egy véradással is életet menthetünk, ezért arra biztatunk mindenkit, hogy ha van lehetősége, adjon vért, hiszen segíteni felbecsülhetetlen érzés. 

Budapesten három alkalommal lesz mód véradásra

Budapesten a XI. Civil Véradás keretében három alkalommal nyílik lehetőség a véradásra.  

Hétfőn, az első napon a Magyar Vöröskereszt Székházában, szerdán a Belügyminisztériumban (volt EMMI székház), míg csütörtökön a Duna Plaza Bevásárlóközpontban várják az önkéntes véradásra jelentkezőket.  

 A szeptemberi budapesti civil véradások védnökségét ismét Veréb Tamás színész, énekes és dalszerző vállalta el, aki szeptember 19-én, 14:30-tól lesz jelen a Duna Plazaban. Tamás véradással kapcsolatos gondolatai  itt hallgathatók meg. Idén már második alkalommal a Pest Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ partneri együttműködésének jóvoltából a Magyar Cserkészszövetség is csatlakozott az országos véradó kampányhoz, és az ország számos véradó helyszínén szeretettel hívja és várja a cserkészvéradókat is az alkalmakra!  

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!